News Flash:

Grav accident rutier in Bulgaria, la Balcic. Mai multi romani au fost raniti. Un cuplu a murit, iar copilul lor a ajuns in stare grava la spital

9 August 2022
824 Vizualizari | 0 Comentarii
Screenshot 2022 08 09 at 11 03 15


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta un nou accident in care au fost implicati romani, in zona Balcic din Bulgaria.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Ambasada Romaniei in Republica Bulgaria, a fost notificat cu privire la un accident rutier produs in data de 8 august 2022, orele 13.30, in Bulgaria, intre localitatile Tsarichino si Kremena, in care au fost implicate trei autoturisme, dintre care doua inmatriculate in Romania.

Potrivit datelor preliminare comunicate de catre autoritatile locale, in urma accidentului, doua persoane de cetatenie romana au fost ranite, iar alte doua persoane, de alta cetatenie, au decedat. In accident au mai fost implicati alti patru cetateni romani, care nu au suferit leziuni sau alte vatamari.

Potrivit presei bulgare, cei decedati sunt de nationalitate ucraineana. Este vorba de un cuplu al carui copil de 8 ani se zbate acum intre viata si moarte la sectia de terapie intensiva a Spitalului Municipal din Dobrich, unde sunt internati si cei doi romani raniti.

Masina ucraineana, care se deplasa pe directia din satul Tsarichino spre satul Kremena, a intrat pe contrasens. A urmat o coliziune cu primul autoturism romanesc, in urma careia masina ucraineana s-a rostogolit si a lovit frontal al doilea autoturism romanesc, a explicat centrul de presa al Directiei Regionale a Ministerului Afacerilor Interne, citat de publicatiile Nova.bg si Pronews Dobrich.

Cu doar doua zile in urma, un alt accident grav in care a fost implicat un autocar romanesc s-a petrecut in Bulgaria, langa Veliko Tirnovo.

Reprezentantii Ambasadei Romaniei la Sofia au solicitat autoritatilor competente locale, in regim de urgenta, informatii suplimentare cu privire la cetatenia, identitatea si starea de sanatate a persoanelor implicate in accident, fiind in contact cu reprezentatii politiei si cu cei ai unitatii medicale din Bulgaria unde sunt spitalizati cei doi cetateni romani raniti. Din informatiile obtinute de la reprezentantii spitalului, cele doua victime, cetateni romani, se afla in stare grava, internate la terapie intensiva, respectiv chirurgie, fiind luate toate masurile necesare pentru acordarea asistentei medicale specifice.

De asemenea, MAE informeaza ca autoritatile locale bulgare au deschis o ancheta pentru stabilirea circumstantelor in care s-a produs accidentul.

Pana in acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost inregistrate solicitari de asistenta consulara din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectueaza, totodata, demersurile necesare pentru identificarea si notificarea familiilor din Romania ale persoanelor ranite in urma accidentului.

MAE reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Bulgaria: +359879440758.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005332 (s)