Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 63    0

CJ Timis acuza Primaria Timisoara ca ii pune bete in roate cu viitoarea parcare supraterana din centrul orasului

Primaria TM

Parcarea supraterana ce ar urma sa fie ridicata langa Hotel Timisoara, pe locul fostului Comisariat Judetean Zonal, unde acum este tot o parcare a CJT, ramane deocamdata la stadiul de intentie.
 
 
Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis Alexandru Proteasa ne-a declarat ca administratia judeteana nu se intelege cu cea locala in privinta realizarii unei parcari cu etaje pe str. Sf. Ioan nr. 1.

„Consiliul isi doreste sa faca, primaria stie ca noi ne dorim, dar Primaria Timisoara ne blocheaza in a face parcarea. Noi avem o suprafata de 4.800 de metri patrati, iar in spatele terenului pe care noi il avem, primaria are o bucatica de teren de 480 de metri patrati. Acea bucatica de teren nu are acces la domeniul public, iar la acea bucatica se poate ajunge doar prin terenul nostru. Ca sa putem face acolo parcarea, avem nevoie prima data sa facem un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), apoi de autorizatia de construire.

Primaria Timisoara stie ca fara acel ciot de 480 de metri patrati de teren nu putem sa facem aceasta investitie si refuza sa vina la discutii. Consilierii USR, care fac parte din delegatia primariei care trebuie sa vina la negocieri, in ultimele sapte luni au boicotat sedintele convocate si nu au venit. Am procese verbale, am dovezi ca au boicotat”, a declarat pentru Tion vicepresedintele Consiliului Judetean Timis Alexandru Proteasa.


Topul autoturismelor preferate de romani in 2021
Acesta a mai precizat ca la sedinta convocata in octombrie 2021, consilierii locali ai USR nu s-au prezentat la discutii. Apoi, la urmatoarele convocari, spune Proteasa, la unele nu au raspuns, in vreme ce la altele au raspuns ca nu sunt pregatiti, ca inca analizeaza spetele patrimoniale, care sunt comune cu Consiliul Judetean si vor sa discute „la pachet”.

„Ultima sedinta a fost convocata recent si au venit doar consilierii de la PNL, cei de la USR, fiind mai multi. Nu a fost niciun fel de cvorum. Nu a mai avut loc sedinta”, ne-a spus vicepresedintele CJ Timis.

Alexandru Proteasa spune ca a administratia judeteana a facut o oferta financiara pentru terenul de 480 de metri patrati la valoarea de inventar daca Primaria Timisoara nu doreste sa-l transfere.

„Noi suntem dispusi sa platim pentru acel teren ca sa putem face aceasta investitie extrem de necesara timisorenilor in primul rand si cred ca Primaria Timisoara ar fi prima interesata sa se rezolve de catre altcineva problema pe care o au ei. Ca noi, Consiliul Judetean Timis, vrem sa le rezolvam o problema majora, dar ei nu ne lasa. De ce nu ne lasa? Putem sa deducem sau sa ne spuna ei de ce nu ne lasa”, a precizat Alexandru Proteasa.

In replica, viceprimarul Ruben Latcau ii ataca pe colegii de alianta.

„Este probabil a o suta oara cand auzim in scurtul mandat de pana acum al Consilului Judetean ca lucrurile pe care dansii trebuie sa le faca nu le pot face din cauza Primariei Timisoara. Daca este sa ne gandim la problemele sistemice pe care le are CJT, ca vorbim de Aerodromul Cioca sau ca vorbim de alte probleme patrimoniale, as vrea sa nu uitam ca ele s-au rezolvat prin bunavointa, dorinta si sprijinul continuu al Primariei Timisoara. Probabil ca si lipsa unui contract pentru intretinerea drumurilor judetene si starea dezastruoasa a infrastructurii judetene si abandonul extinderii drumului de la Giarmata si multe alte proiecte pe care le implementeaza judetul or fi blocate tot din cauza primariei. Ii indemn pe domnii din fruntea consiliului sa se apuce de treaba si sa abandoneze scuzele sau scandalurile politice”, ne-a declarat edilul.

Ruben Latcau a sustinut ca„nu ii blocam. Nu stiu la ce intalniri face referire”.

Intrebat daca este dispus sa dea terenul Consiliului Judetean Timis, viceprimarul a raspuns: „nu dau terenuri eu de capul meu, sunt convins ca asa cum i-am ajutat cu Cioca si altele putem sa ii ajutam si pe mai departe, dar si ei, la randul lor, trebuie sa cedeze in anumite lucruri. Asta e o negociere”.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu