Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 68    0

Se pun bazele primei parcari publice cu 4 etaje din Timisoara

Parcare

 

In apropiere de Spitalul de Copii „Louis Turcanu”, pe strada Iosif Nemoianu, municipalitatea are in plan constructia primei parcari publice supraetajate din oras. Termenul de realizare a tuturor documentatiilor este de cinci luni.
 
 
Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate a fost semnat marti. Studiul va include documentatiile necesare topografice si geotehnice si va fi intocmit de Studio Art Construct (lider de proiect) si subcontractantii Total Grup Solutions, General Lux Therm, Civ Indust Proiect si Evam Constal. Firmele au fost selectate in urma unei licitatii.

Contractul include si asistenta de specialitate in perioada prestarii serviciilor de elaborare a documentatiei in faza de proiect tehnic.

Parcarea va asigura o parte din necesarul de locuri pentru spital, dar si pentru zona centrala. Primaria Timisoara intentioneaza sa mai construiasca o alta parcare publica si in zona Oituz, locatia acesteia urmand sa fie stabilita de Planul Urbanistic Zonal, comandat de municipalitate si care este in lucru.

Proiectul de pe strada Iosif Nemoianu prevede o constructie de 4 sau 5 etaje, in regim de inaltime 2S/S+P+2E+terasa si etaj partial.

 

Constructia va fi dotata cu un lift si va avea locuri dedicate persoanelor cu dizabilitati, conform legislatiei in vigoare.

„Avem in vedere aprovizionarea cladirii cu panouri solare ca sursa alternativa prin proiect. De asemenea, 6 locuri de parcare vor fi dotate cu statii de incarcare pentru vehicule electrice si vor fi incluse si locuri pentru biciclete. Viitoarea parcare are un numar estimat de 250 de locuri, iar cu o ocupare zilnica de 5 masini/loc/zi, cladirea va deservi 1.250 de masini/zi”, a precizat viceprimarul Ruben Latcau.

Viitoarea parcare va beneficia de sistem de supraveghere video, sistem complet de taxare, borne luminoase de directionare a autovehiculelor si instalatie de ventilare si purificare aer. De asemenea, instalatiile de canalizare ale parcarii vor asigura preluarea apelor pluviale.

Valoarea contractului pentru intocmirea studiului de fezabilitate este de 188.160 lei (TVA inclus), iar termenul de realizare a tuturor documentatiilor este de cinci luni.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu