Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 13 ore
 40    0

Peste 50 de bolnavi de Covid-19 folosesc pulsoximetre si concentratoare, prin proiectul Oxigen pentru Timisoara

pulsiometru

57 de bolnavi de Covid-19 din intregul judet utilizeaza in aceasta perioada pulsoximetrele si concentratoarele oferite prin proiectul „Oxigen pentru Timisoara”, initiat de Primaria municipiului. Directia de Asistenta Sociala (DASTM) asigura dispeceratul non-stop.
 
 
Inca din 14 decembrie, DASTM a pus la dispozitia timisorenilor numarul de telefon 0356 981, disponibil non-stop, prin care se pot inchiria concentratoare si pulsoximetre. Echipele DASTM le livreaza la domiciliul pacientului cu Covid-19 inscris, dar asigura si instruirea bolnavului si apartinatorilor pentru instalare si folosire.

Din decembrie si pana in prezent, peste 1.200 de concentratoare si pulsoximetre au fost distribuite.

„In acest moment, 57 de persoane din Timisoara si judet utilizeaza echipamente oferite prin proiectul «Oxigen pentru Timisoara»”, spun reprezentantii DASTM.

De asemenea, o echipa a DASTM preia concentratoarele de la domiciliul persoanelor in momentul in care acestea nu mai au nevoie de tratament si le preda Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumofiziologie Victor Babes, in vederea nebulizarii. Dupa finalizarea procesului, concentratoarele sunt predate catre Fundatia FITT pentru completarea kit-ului.


 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu