Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 53    0

Cele mai periculoase 6 alimente din comert

mare

Poate nu stiai pana acum ca salata taiata, spalata si ambalata se numara printre cele mai periculoase alimente de la supermarket. Nu este deloc recomandat sa cumperi salatele gata spalate si ambalate, deoarece pot sa ascunda bacterii periculoase pentru sanatate.

Nici painea din supermarket nu are ce sa caute în cosul tau de cumparaturi, dupa cum avertizeaza site-ul BrightSide care a facut un top al celor mai periculoase alimente din supermarket.

De asemenea, maioneza este un alt produs din supermarket pe care nu ar trebui sa-l mai cumperi.

Descopera care sunt cele 6 alimente periculoase de la supermarket si de ce ar trebui sa le eviti de acum înainte:

Verdeturile spalate si ambalate

Se pare ca salatele gata spalate si ambalate sunt cele mai periculoase si nu ar trebuie sa ne bazam pe ele. Din comoditate ne este mult mai simplu sa apelam la produsele gata spalate si ambalate, însa acestea pot sa ascunda bacterii care stau la baza bolilor intestinale. De aceea este de preferat sa speli toate verdeturile pe care le cumperi, fara nicio exceptie.

10 alimente care dizolva depunerile de colesterol de pe artere

Mezelurile
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, mezelurile contin nitriti care în intestine se transforma în nitrozamine, substante cu potential cancerigen. si afumaturile sunt periculoase, deoarece pot sa contina anumite substante care sunt recunoscute pentru efectul lor cancerigen.

Ceaiul verde îmbuteliat
Potrivit unui studiu aparut în The New York Times, multe sortimente de ceai verde îmbuteliat nu sunt nimic mai mult decat apa cu zahar si nu aduc niciun beneficiu pentru sanatate. O singura cana cu ceai verde infuzat contine antioxidantii care se regasesc în 20 de sticle de ceai verde îmbuteliat.

De asemenea, continutul de ECGC (epigalocatechine recunoscute pentru efectul anticancerigen) era practic aproape inexistent în multe sortimente de ceai verde îmbuteliat. De aceea este de preferat sa cumperi frunze de ceai verde pe care sa le infuzezi acasa pentru a beneficia de efectele protectoare.

Maioneza
Poate nu te-ai uitat pana acum pe eticheta cu ingrediente care este lipita pe un borcan cu maioneza. Cele mai multe sortimente contin coloranti, conservati, arome, agenti de îngrosare si stabilizatori.

Maioneza light are mai putina grasime, însa pentru a-i pastra textura cremoasa si gustul, producatorii adauga zahar si amidon. Ai toate motivele sa prepari maioneza în casa cu ajutorul unui mixer, deoarece gustul ei nu se va compara niciodata cu cel al maionezei cumparate din supermarket.

Condimentele macinate
Sunt usor de amestecat cu aditivi si alte ingrediente, deoarece fiind deja pulbere nu vei remarca acest lucru. De aceea este de preferat sa eviti pulberile si sa macini condimentele acasa.

Potrivit BrightSide, anumite pulberi din comert pot sa contina glutamat de sodiu care sa le potenteze gustul.

Painea
Este adesea facuta cu faina albita chimic pentru a-i prelungi perioada de valabilitate si a o feri de insecte. De asemenea, în aluatul pentru paine se pot adauga numerosi aditivi pentru ca painea sa aiba o valabilitate mai mare. Evita aceste sortimente de paine si alege-le pe cele care au ingrediente simple (faina integrala, drojdie, apa, sare) sau, daca dispui de timp si te pasioneaza gatitul, prepara paine în casa.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu