Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 17 ore
 41    0

VIDEO - Un tanar imigrant din Mali, erou la Paris dupa ce a salvat in cateva secunde un baietel de patru ani care atarna de balcon la etajul patru. Decizia luata de presedintele Macron

mali

Un tanar imigrant din Mali este considerat erou in Paris dupa ce a escaladat fatada unui bloc pentru a salva un baietel de patru ani care atarna in exteriorul unui balcon de la etajul patru, scrie Guardian. 
Lui Mamoudou Gassama i-au trebuit doar cateva secunde pentru a realiza spectaculoasa operatiune de salvare, care a fost filmata de un privitor si a ajuns pe retele sociale, unde a consemnat milioane de vizualizari.

 Incidentul a avut loc sambata, in jurul orei 8 seara, in nordul Parisului. 

Cand pompierii au ajuns la fata locului, copilul era deja salvat. ”Din fericire, acolo era cineva cu capacitatea fizica si cu curajul de a merge si a salva copilul”, a spus un purtator de cuvant al pompierilor. 

Gasit de presa la 24 de ore dupa actul sau eroic, Gassama a spus ca a actionat fara sa se gandeasca: ”I-am vazut pe toti oamenii aceia care strigau si masinile care claxonau. Am urcat si, slava Domnului, am salvat copilul”. 

”Mi-a fost frica cand am salvat copilul … cand am intrat in sufragerie am inceput sa tremur, abia putea sta in picioare, a trebuit sa ma asez”, a adaugat el. 

Anne Hidalgo, primarul Parisului, l-a sunat personal pentru a-i multumi celui pe care l-a numit ”Spiderman din Arondismentul 18”. 

”Mi-a explicar ca a venit din Mali acum cateva luni cu visul de a-si face o viata aici. I-am spus ca actul sau eroic este un exemplu pentru toi cetatenii si ca orasul Paris va fi, bineinteles, foarte doritor sa il ajute sa se stabileasca in Franta”, a declarat ea.

Potrivit investigatiei preliminare, parintii copilului nu erau acasa. Tatal a fost retinut de politie pentru ca si-a lasat copilul nesupravegheat si urmeaza sa apara in fata unui judecator, potrivit unei surse judiciare. Mama copilului nu era in Paris la momentul incidentului.

 

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a declarat luni ca a decis sa acorde cetatenia franceza imigrantului din Mali care a escaladat un imobil pentru a salva un copil ce atarna de balustrada unui bloc din Paris, informeaza presa internationala.
Liderul francez l-a invitat pe Mamoudou Gassama la Palatul Elysee pentru a ii multumi personal pentru gestul sau.

Tanarul originar din Mali, care se afla in trecere, a luat decizia sa escaladeze imobilul pentru a ajunge cat mai repede la un copil de 4 ani care risca sa se desprinda in orice secunda.

Francezii au distribuit pe retelele de socializare imagini cu gestul tanarului, incredibil pentru orice om normal, si l-au numit pe eroul salvator Spider Man, datorita abilitatii incredibile de a se prinde de obiecte si a escalada cu o viteza remarcabila.
Potrivit martorilor, barbatul a urcat rapid la etajul patru fara nicio ezitare, l-a prins pe copil si l-a ridicat in balcon. In acelasi timp, un vecin incerca fara succes sa-l apuce pe baietel.

Conform relatarilor, tatal copilului de 36 de ani se afla la cumparaturi in momentul incidentului.

Galerie Video

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu