Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 3 ore
 30    0

Care sunt produsele cosmetice care favorizeaza aparitia cancerului

cosmetice
Chimicalele care se gasesc in gazele de esapament ale vehiculelor care functioneaza cu combustibili fosili, in cosmetice, in tigarile normale si cele electronice, in lipici si alte materiale de constructii pot conduce la aparitia cancerului, interferand cu sistemul regenerator al organismului, arata un studiu recent.

Cercetatorii au descoperit ca formaldehida „blocheaza si destabilizeaza” structurile implicate in replicarea ADN-ului si conduce la epuizarea genei BRCA2, cea care ajuta la suprimarea tumorilor canceroase, relateaza Gandul.

Specialistii sustin ca chimicalele si alte aldehide ar putea conduce la aparitia cancerului la persoanele care au suferit o mutatie a genei BRCA. 

Foarte multe lucruri sunt cancerigene, insa efectul lor asupra organismului este mic, astfel ca nu sunt considerate probleme de sanatate publica majore. De exemplu, cafeaua, lumina soarelui si granitul cresc riscul de aparitie a cancerului, insa, cu protectie, se poate evita dezvoltarea bolii. 

Cercetatorii care au tras noile concluzii spun ca descoperirea lor cu privire la efectul aldehidelor asupra ADN-ului poate cantari foarte mult in lupta cu cancerul. Cercetarile arata cat de important este sa reducem aportul de fum de tigara sau de tigara electronica, emisiile auto, expunerea la materiale de constructii lasate neprotejate din mediul inconjurator si chiar folosirea produselor cosmetice.

Substantele chimice din aceste produse afecteaza gena BRCA2, cunoscuta pentru efectul ei de stopare a evolutiei celuelor canceroase. Cercetatorii sustin ca aceasta descoperire poate ajuta la prevenirea sau tratarea cancerului, in special in cazul persoanelor care sufera mutatii ale genei BRCA2. 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu