News Flash:

Numarul persoanelor lesinate la Galati din cauza caniculei a crescut cu 40%

3 August 2017
932 Vizualizari | 0 Comentarii
ambulantaa
Numarul persoanelor lesinate la Galati din cauza caniculei a crescut, in ultimele 24 de ore, cu 40%. ”Ne asteptam sa avem numeroase interventii si in urmatoarele zile, va fi foarte cald”, declara directorul Serviciului de Ambulanta al Judetului Galati, Mihai Polinschi.
In ultimele 24 de ore, angajatii de la Serviciul de Ambulanta Galati au avut numeroase interventii in oras si in judet.
”A crescut numarul apelurilor la numarul unic de urgenta 112. Doar ieri (miercuri -n.r.) am avut sapte cazuri, sapte persoane lesinate pe strada. In mod normal avem cel mult trei-patru cazuri pe zi. Este o crestere de 30-40%, totul din cauza caniculei, asa se intampla de fiecare data, oamenii nu asculta recomandarile noastre, ies in strada si li se face rau. Ne asteptam sa avem numeroase interventii si in urmatoarele zile, va fi foarte cald”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanta al Judetului Galati, Mihai Polinschi.
Reprezentantii SAJ Galati spun ca volumul de munca a crescut direct proportionat cu cresterea temperaturilor.
Miercuri, in Galati a fost depasit pragul de canicula. La Salvare au apelat mai ales galateni din municipiul resedinta de judet, dar au fost si cazuri din Tecuci si din zonele rurale.
”La Salvare au fost sapte cazuri legate de canicula. Este vorba despre persoane cu varste cuprinse intre 23 si 90 de ani care au solicitat ajutor si au ajuns la spital dupa ce li s-a facut rau pe strada. Cei mai multi sunt orasul Galati, dar am avut si o situatie la Tecuci, o tanara de 23 de ani a lesinat pe strada, ulterior am aflat ca ea consumase si alcool”, a spus Mihai Polinschi.
In perioadele cu temperaturi ridicate, specialistii ii sfatuiesc pe galateni sa nu iasa pe strada, iar daca o fac, recomandarea este sa-si acopere capul, sa se imbrace lejer, in haine deschise la culoare, sa consume multe lichide si sa evite efortul prelungit.
De asemenea, in orasul Galati au fost deschise puncte de prim ajutor in caz de canicula. Este vorba despre opt centre amenajate de Primarie in zonele aglomerate ale orasului. In interior, oamenii beneficiaza de apa, aer conditionat si asistenta medicala, in caz de nevoie, in intervalul orar critic 11.00 – 16.00. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005193 (s)