Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 41    0

Bani de la Guvern pentru mai multe proiecte din Timisoara

podul eroilor
Peste 21 de milioane de lei vor ajunge la Primaria Timisoara prin programul PNDL II. Pana si primarul Nicolae Robu are sentimente mixte fata de aceasta alocare. Pe de o parte, el a criticat Guvernul PSD pentru ca a alocat mai multi bani prin acest program altor judete, insa, pe de alta parte, se declara multumit de suma obtinuta.
Un numar de sase dintr-un total de zece proiecte depuse de Primaria Timisoara vor fi finantate prin programul PNDL II. In total, municipalitatea va primi 21,1 milioane de lei pentru reabilitarea de scoli si poduri. Sentimentele primarului fata de aceasta veste sunt mixte.
„S-au anuntat finantarile de proiecte pe PNDL II, un program important pentru unitatile administrativ teritoriale. Uitandu-ne pe harta, vedem ca sunt diferente foarte mari intre judete. Noi nu suntem absurzi, intelegem ca a trebuie sa existe o preocupare pentru reducerea discrepante intre judete, intelegem ca judetele ramase in urma trebuiau sa primeasca sume mai mari. Problema este, insa, cat de mare este disproportia. Timisul este pe locul 19 in clasamentul pe tara si asta ne nemultumeste. S-au aprobat 6 proiecte ale Timisoarei, si ma declar multumit. Am avut 10 si sunt multumit ca 6 s-au aprobat. Trebuie sa fim corecti, nu sa criticam orbeste”, a declarat Robu, scrie tion.ro.
Cele sase proiecte care primesc finantare sunt:
 Reabilitare acoperis la Scoala gimnaziala nr. 25 – 1,4 milioane lei
Mansardare scoala P+1E pentru amenajare 4 sali, rezultand P+1E+M la liceul Vlad Tepes – 1,1 milioane lei
Extindere scoala S+P+2E la Scoala Gimnaziala nr. 16 – 3,7 milioane lei
Amenajare strada profesor Mircea Neamtu – 1,2 milioane lei
Reabilitare Podul Eroilor – 5,5 milioane lei
Reabilitare Podul Stefan cel Mare / podul de pe Bd. Dragalina – 8,2 milioane lei.
Primarul Timisoarei sustine ca, cel mai probabil, din cauza procedurilor de licitatie, primele santiere vor incepe doar anul viitor.

Citeste si...

23 Iulie 2017
 1211    0
23 Iulie 2017
 1102    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu