News Flash:

Pesta porcina africana: ANSVSA face controale de amploare

21 Iulie 2017
1105 Vizualizari | 0 Comentarii
pesta porcina
Toate aeroporturile si porturile fluviale si maritime in care acosteaza nave destinate transportului international de pasageri si marfuri vor fi verificate, in acest sfarsit de saptamana, de catre inspectorii sanitar veterinari, actiunea avand scopul de a preveni aparitia pestei porcine africane. Controlul vine in contextul notificarilor primite din partea Comisiei Europene cu privire la aparitia de noi focare in CehiaEstoniaLituaniaPoloniaBelarusRusia si Ucraina. Avand in vedere notificarile primite din partea Comisiei Europene cu privire la aparitia si evolutia unor noi focare de pesta porcina africana in anumite State Membre ale UE (Cehia, Estonia, Lituania, Polonia), precum si in tari terte (Belarus, Rusia, Ucraina), conducerea institutiei a dispus pentru sfarsitul acestei saptamani, efectuarea unei actiuni ample de control la nivel national.


Pe durata controlului, se va verifica modul de respectare a cerintelor privind colectarea, depozitarea si neutralizarea deseurilor menajere si a subproduselor nedestinate consumului uman, provenite de la mijloacele de transport international aeriene si navale. Potrivit news.ro, in acest sens, inspectorii sanitar veterinari si pentru siguranta alimentelor vor efectua controale in toate aeroporturile internationale si in porturile fluviale si maritime in care acosteaza nave destinate transportului international de pasageri si marfuri.


Totodata, o atentie deosebita va fi acordata verificarii mijloacelor de transport care sosesc sau care au tranzitat tarile in care au evoluat focarele de pesta porcina.


Cu ocazia controalelor efectuate, reprezentantii DSVSA judetene vor informa administratorii porturilor/aeroporturilor cu privire la obligatiile si responsabilitatile ce le revin, referitoare la colectarea, depozitarea si neutralizarea deseurilor menajere si a subproduselor nedestinate consumului uman, in scopul prevenirii introducerii pe teritoriul Romaniei a pestei porcine africane.


„Noi facem eforturi sustinute si incercam atat cat putem sa ne tinem tara departe de riscul aparitiei pestei porcine africane. Nu stim insa cat timp vom putea face acest lucru. Avem, intr-adevar, intensificate toate formele de control, chiar pot sa va spun ca am solicitat retelelor de benzinarii, precum si aeroporturilor, sa isi intensifice actiunile de salubrizare a spatiilor destinate depozitarii reziduurilor alimentare si colectarea acestora, avand in vedere aceasta experienta oarecum noua cu Cehia. De asemenea, avem alertate la maximum autoritatile din cadrul Directiilor Sanitar Veterinare din cele opt judete riverane, pe Nord si pe Est. Punctele vamale, de asemenea, sunt alertate pentru a face un control cat se poate de eficient al bagajelor calatorilor. Se face un control, de asemenea, cu maxima rigurozitate, a transportatorilor, a marfurilor transportate, asiguram o supraveghere cat de eficient se poate pentru a putea identifica intr-un timp cat se poate de scurt un eventual cadavru cu provenienta de la un animal mort de pesta porcina africana sau animale cu un comportament schimbat si cu suspiciune de pesta porcina africana", a declarat presedintele ANSVSA, dr. Geronimo Branescu, citat in comunicatul de presa.

aeroporturile porturile fluviale comisiei europene cehia estonia rusia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004527 (s)