News Flash:

Trei ani de inchisoare pentru un agent al Politiei de Frontiera Timisoara, prins luand mita

22 Iulie 2017
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
descinderi moravita vamesi retinuti audieri 6
Magistrații Tribunalului Timis au finalizat procesul unui agent al Poliției de Frontiera Timișoara, Nicu Fiat Mihăițoaia, prins de procurorii DNA după ce a luat o mită de aproape 13.000 de euro, din cei 15.000 de euro pe care îi pretinsese pentru a „rezolva un dosar”. Agentul a fost condamnat la ani grei de închisoare, în timp ce intermediara care i-a virat suma și care a colaborat în timpul anchetei a primit o pedeapsă mai ușoară.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, la finele anului trecut, Nicu Mihăițoaia, care pe atunci era agent delegat al Poliției de Frontieră Timișoara la DIICOT, a pretins suma de 15.000 de euro pentru a interveni într-un dosar penal, scrie tion.ro.

 

„După mai multe negocieri purtate cu persoana intermediară, suma finală a fost stabilită la 13.000 euro, din care suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu a primit în mai multe tranșe 5.600 euro. Pe lângă influența pe care susținea că o are asupra procurorului de caz, suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu a pretins și primit banii respectivi și în virtutea propriilor atribuții de serviciu, fiind delegat în dosarul D.I.I.C.O.T. pentru îndeplinirea unor acte procedurale. Concret, agentul de poliție a facilitat persoanei cercetate, printre altele, restituirea telefoanelor ridicate cu ocazia unei percheziții, a întocmit procesul verbal de restituire a aparatelor, i-a adus la cunoștință expirarea măsurii arestului la domiciliu și a redactat ordonanța prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar.
La data de 17 octombrie 2016, suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu a primit o altă tranșă de 7.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, arătau, în luna octombrie 2016, procurorii DNA.


procesul frontiera
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006249 (s)