Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 62    0

SCANDALOS! Un nou caz Apuseni, la Constanta. Doi barbati, cautati de autoritati dupa ce s-au ratacit pe un camp din cauza cetii. ISU a gresit procedura

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" Constanta a fost solicitat sa intervina, miercuri, în ajutorul a doi barbati care, din cauza cetii dense, s-au ratacit pe un câmp, singurele detalii date de cei doi fiind ca se afla în apropierea unui stâlp de electricitate.
Purtatorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, a declarat ca, în cazul celor doua persoane care s-au ratacit pe un câmp din judetul Constanta, operatorul ISU care a preluat apelul de la acestia a gresit procedura, astfel ca dupa 25 de minute ISU a revenit la STS pentru localizare.

"Operatorul ISU care a preluat cazul a gresit procedura. Din acest motiv, dupa 25 de minute ISU a revenit la STS pentru a fi ajutati. Aceeasi informatie furnizata din nou a fost utila, iar ISU se afla în drum spre cei cautati", a precizat Adrian Fulea, într-un comunicat de presa.
Acesta a adaugat ca localizarea celor doua persoane s-a facut odata cu primirea apelului la numarul 112.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" Constanta a fost solicitat sa intervina, miercuri, în ajutorul a doi barbati care, din cauza cetii dense, s-au ratacit pe un câmp, singurele detalii date de cei doi fiind ca se afla în apropierea unui stâlp de electricitate.
Potrivit primarului comunei Corbu, Marian Galbinasu, cei doi s-au ratacit pe un câmp aflat la limita dintre localitatile Sacele si Corbu, dar, din cauza vizibilitatii foarte scazute, nu si-au putut da sama unde sunt. Ei au sunat la 112 si singurul reper pe care l-au putut furniza a fost numarul de identificare al unui stâlp de electricitate.
"A fost luata legatura cu Enel, pentru a vedea în ce zona se afla stâlpul respectiv, iar în ajutorul lor au pornit militari ai ISU Dobrogea si jandarmi", a spus primarul din Corbu.
La rândul lor, reprezentantii ISU afirma ca cele doua persoane ratacite au sunat la 112 în jurul orei 9.00, fara a putea preciza locul unde se afla. Ele au spus doar ca se afla pe un câmp înzapezit, între comunele Sacele si Corbu, iar ulterior ISU a apelat la STS pentru a furniza coordonate despre zona în care s-ar afla cele doua persoane.
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat pentru MEDIAFAX ca cele doua persoane sunt localizate, iar echipajele de interventie au plecat spre acestea.
Raed Arafat a precizat ca cele doua persoane au fost localizate pe baza informatiilor transmise de acestea, respectiv faptul ca în zona se afla un stâlp de electricitate. Mediafax.ro

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu