News Flash:

Timisorenii cu venituri sub 2000 de lei ar putea avea gratuitate la transportul public

5 Februarie 2014
1206 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Timisoarei nu se poate hotari daca sa le ofere in continuare transport gratuit timisorenilor. Nicolae Robu s-a decis totusi sa lase conducerea RATT sa aiba ultimul cuvant, iar consilierii locali sa aprobe.
Asadar, timisorenii vor putea circula cu mijloacele de transport in comun fara sa isi cumpere bilet doar daca sefii regiei pot functiona cu banii pe care ii primesc de la Primaria Timisoara, lunar, pentru subventii.
Nicolae Robu i-a intrebat pana si pe fanii de pe Facebook cine ar trebui sa primeasca gratuitati, nefiind in stare sa ia o decizie. Potrivit acestuia, regia ar urma sa primeasca, lunar, 4,6 milioane de lei din bugetul local, pentru gratuitatile acordate deja, dar si pentru cele ce ar fi oferite timisorenilor cu venituri sub 2.000 de lei, lunar. Asta ar insemna putin peste 12,2 milioane de euro pe an. Nu se stie insa daca RATT poate supravietui cu aceasta suma.
“La sondajul pe care l-am realizat pe FB, pana in momentul de fata sunt peste 500 de respondenti. A fost o consultare sa vedem care este parerea unui numar important de persoane care se arata in general interesat de ce se intampla in Timisoara. RATT are sarcina sa analizeze toate consecintele, daca vom putea asuma aceasta gratuitate va fi un proiect de HCL la urmatorul plen, dar RATT trebuie sa se pronunte cu un total simt al raspunderii daca poate functiona pe plus cu o suma de 4,6 milioane de lei pe luna, maximum acordat de Primaria Timisoara, in contrapardina pentru toate facilitatile pe care RATT le ofera. Aceasta suma ar insemna maximum maximorum pe care eu o pot accepta, cu TVA inclus. Daca RATT se angajeaza in aceste conditii sa functioneze pe plus, luand si masuri suplimentare de eficientizare interna, atunci vom avea un proiect pe acest subiect. RATT a fost redresat de cand sunt eu primar”, a declarat Nicolae Robu.
Asadar, daca specialistii RATT sustin ca regia poate supravietui cu aceasta suma, atunci timisorenii vor putea circula gratuit. Urmeaza ca sefii RATT sa analizeze situatia. Opiniatimisoarei.ro

primarul timisoarei gratuit timisorenilor nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007728 (s)