Nu toate "E-urile" sunt daunatoare. Vezi ce "aditivi" naturali contin alimentele
Ne-am invatat sa privim ambalajele alimentare cu lupa, ca sa descoperim acolo nenumaratele si nedoritele "E-uri". Dar adevarul este ca nu tot ce se numeste "E" devine automat daunator pentru noi si pentru sanatatea noastra.Adesea, "E-urile" continute intr-un aliment pe care il consumam sunt mai putin nocive decat un antinevralgic, un somnifer sau unul din numeroasele medicamente pe care le luam, desi stim ca produc efecte secundare. De altfel, natura insasi fabrica numeroase substante cu care doteaza alimentele noastre, ca sa fie placute, hranitoare si sanatoase, potrivit observatorulph.ro.Componentii nu numai ca nu sunt nocivi, dar daca ar lipsi din planta, aceasta n-ar mai fi atractiva ca aliment, neavand aromele si gustul specific. Iata ce "aditivi" putem gasi in mar, introdusi acolo de natura:Regulatori de aciditate: E300 - acid ascorbic E330 - acid citric E334 - acid acetic E363 - acid succinic E374 - niacinaColoranti: E101 - riboflavina E140 - clorofila E160a - carotina E163 - antociani E181 - tanninConservanti: E260 - acid oxalic E270 - acid lactic E280 - acid proprionic E296 - acid malic
Citeste si...
Comentarii
+ Adauga Comentariu