Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 16 ore
 43    0

Nu toate "E-urile" sunt daunatoare. Vezi ce "aditivi" naturali contin alimentele

Ne-am invatat sa privim ambalajele alimentare cu lupa, ca sa descoperim acolo nenumaratele si nedoritele "E-uri". Dar adevarul este ca nu tot ce se numeste "E" devine automat daunator pentru noi si pentru sanatatea noastra.

Adesea, "E-urile" continute intr-un aliment pe care il consumam sunt mai putin nocive decat un antinevralgic, un somnifer sau unul din numeroasele medicamente pe care le luam, desi stim ca produc efecte secundare. De altfel, natura insasi fabrica numeroase substante cu care doteaza alimentele noastre, ca sa fie placute, hranitoare si sanatoase, potrivit observatorulph.ro.

Componentii nu numai ca nu sunt nocivi, dar daca ar lipsi din planta, aceasta n-ar mai fi atractiva ca aliment, neavand aromele si gustul specific. Iata ce "aditivi" putem gasi in mar, introdusi acolo de natura:

Regulatori de aciditate:

        E300 - acid ascorbic
        E330 - acid citric
        E334 - acid acetic
        E363 - acid succinic
        E374 - niacina

Coloranti:

        E101 - riboflavina
        E140 - clorofila
        E160a - carotina
        E163 - antociani
        E181 - tannin

Conservanti:

        E260 - acid oxalic
        E270 - acid lactic
        E280 - acid proprionic
        E296 - acid malic

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu