Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 10 ore
 36    0

Perchezitii la o retea de evaziune fiscala cu marfuri din China, in judetul Timis

PoliÅ£iÅŸtii din cadrul DirecÅ£iei de Investigare a Fraudelor - Inspectoratul General al PoliÅ£iei Romane efectuează 15 percheziÅ£ii domiciliare, la membrii unei grupări infracÅ£ionale, specializată în evaziune fiscală cu mărfuri din China ÅŸi spălare de bani. ReÅ£eaua acÅ£iona în BucureÅŸti ÅŸi judeÅ£ele Ilfov, TimiÅŸ ÅŸi Cluj.
In această dimineaţă, poliÅ£iÅŸtii DirecÅ£ia de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., sub supravegherea Parchetului de pe langă Tribunalul BucureÅŸti, efectuează 15 percheziÅ£ii domiciliare (11 în BucureÅŸti, două în judeÅ£ul Ilfov, una în judeÅ£ul Cluj ÅŸi una în judeÅ£ul TimiÅŸ), la membrii unei grupări infracÅ£ionale.
In urma cercetărilor, a reieşit că reţeaua infracţională, formată din 9 persoane, era condusă de un cetăţean roman de origine arabă.
Din cercetări, s-a stabilit faptul că, în perioada aprilie 2011 – noiembrie 2013, membrii grupării ar fi efectuat, prin intermediul a 64 firme, importuri de mărfuri din China, subevaluate, precum ÅŸi aprovizionări fictive de mărfuri de la societăţi comerciale tip ,,fantomă". De asemenea, în circuitele comerciale, suspecÅ£ii ar fi introdus inclusiv persoane cu identităţi false.
Cele 9 persoane sunt cercetate pentru săvarşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 9, alin. 1, lit. b şi c din Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi art. 23, alin. 1, lit. a din Legea 656/2002 privind prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 2.000.000 de lei. Ziuadevest.ro

Citeste si...

16 Ianuarie 2014
 1481    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu