Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 11 ore
 49    0

Agentia Medicamentului recomanda prudenta privind prescrierea unor produse pentru osteoporoza

Agentia Nationala a Medicamentului recomanda medicilor prudenta în prescrierea unur produse pentru osteoporoza, dupa ce Comitetul de farmacovigilenta al Agentiei Europene a Medicamentului a recomandat suspendarea utilizarii acestora, pentru ca ar prezenta risc crescut de boli cardiovasculare.
Comitetul de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului a recomandat suspendarea utilizarii medicamentelor Protelos/Osseor (ranelat de strontiu), recomandarea fiind transmisa Comitetului pentru medicamente de uz uman spre analiza în vederea emiterii unei opinii finale, care va fi formulata în perioada 20 - 23 ianuarie 2014, informeaza Ministerul Sanatatii într-un comunicat.
"Ministerul a dispus Agentiei Nationale a Medicamentului sa informeze medicii prescriptori referitor la propunerea Comitetului de farmacovigilenta si sa le recomande acestora o prudenta deosebita în raport cu produsul mai sus mentionat, astfel încât siguranta pacientilor sa nu fie afectata. În momentul în care va fi data publicitatii decizia finala a Agentiei Europene a Medicamentului, Ministerul Sanatatii va lua toate masurile care se impun", se mai arata în comunicat.
La sfârsitul lunii aprilie 2013, Agentia Europeana a Medicamentului informa ca a fost recomandata restrictionarea utilizarii produselor mentionate, dupa ce s-a constatat ca acestea ar prezenta un risc sporit de boli cardiovasculare. Astfel, s-a recomandat restrictionarea accesului la aceste medicamente pentru pacientii cu afectiuni cardiovasculare si prescrierea produselor numai pentru tratarea osteoporozei severe cu risc crescut de fractura. Mediafax.ro

Citeste si...

14 Ianuarie 2014
 1427    0
13 Ianuarie 2014
 1422    0
12 Ianuarie 2014
 1322    0
10 Ianuarie 2014
 1484    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu