News Flash:

Ambasadorul german Werner Hans Lauk, vizita in premiera la Resita

2 Noiembrie 2013
1278 Vizualizari | 0 Comentarii
Werner Hans Lauk
Ambasadorul RF Germania la Bucureşti, Werner Hans Lauk, a efectuat vineri, o primă vizită oficială la Reşiţa, unde a fost primit de către autorităţile judeţene şi locale.

El a fost însoţit şi de consulul general al RF Germania la Timişoara, Rolf Maruhn.

'Sunt la prima mea vizită în Banat şi la Reşiţa, ocazie cu care am discutat şi condiţiile cadru pentru potenţiale investiţii germane. De asemenea, am avut prilejul să cunosc personal posibilităţile pe care le au investitorii, dar şi frumuseţile zonei, ceea ce înseamnă oportunităţi pentru turism, inclusiv pentru sezonul de iarnă', a afirmat Ambasadorul Germaniei.

Werner Hans Lauk a precizat că a convenit cu autorităţile din Caraş-Severin să ţină o legătură permanentă, pentru a veni în întâmpinarea oamenilor de afaceri care ar putea investi în Reşiţa ori în judeţ.

'M-am bucurat să văd că relaţiile dintre Consulul Germaniei la Timişoara, Rolf Maruhn şi autorităţile din Caraş-Severin sunt foarte bune, cum de altfel m-am bucurat şi să văd că se lucrează foarte bine pentru promovarea limbii şi a culturii germane, la Reşiţa şi în judeţ. Am venit pentru prima oară, dar sigur voi reveni, atât oficial, cât şi privat', a subliniat el, făcând referire la activitatea Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin şi la Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa, conduse de Erwin Joseph Ţigla.

'Suntem onoraţi de faptul că Excelenţa Sa Werner Hans Lauk, Ambasadorul Germaniei, a ales, la începutul mandatului, să facă o vizită în judeţul nostru. Am fost impresionat de faptul că a ştiut despre frumuseţile turistice din Caraş-Severin şi ne dorim ca numărul turiştilor germani care vin la noi să crească', a spus prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a declarat că au fost schimbate şi opinii legate de o posibilă colaborare în ceea ce priveşte Strategia Dunării, începând cu anul bugetar viitor al Uniunii Europene, dar şi de valorificarea frumuseţilor din Clisura Dunării.

La rândul său, primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a declarat că, în dialogul cu ambasadorul german, au fost aduse în discuţie subiecte importante.

'Am discutat despre susţinerea pe care partea germană ne-o poate oferi, atât în ceea ce înseamnă atragerea de investitori, cât şi posibilitatea derulării unor proiecte comune, cu comunităţi din Germania', a afirmat Mihai Stepanescu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005474 (s)