News Flash:

A inceput consultarea publica pentru regenerarea urbana a Pietei Traian si a zonelor conexe, prima de acest fel in Timisoara.

27 Septembrie 2022
124 Vizualizari | 0 Comentarii
Piata Traian

Primaria Municipiului Timisoara, alaturi de proiectantii de la Planwerk, au organizat in cursul zilei de luni, 26 septembrie, prima prezentare publica a proiectului de regenerare urbana a 12 strazi si 4 piete din cartierul Fabric.

Sunt vizate aproape 6 hectare de spatiu public, respectiv: Bd. 3 August 1919 (partial), Piata Academician Corneliu Miclosi, str. Ion Luca Caragiale, str. Doctor Gheorghe Marinescu, str. Episcop Joseph Nischbach, str. Episcop Joseph Lonovici, Piata Romanilor, Piata Traian, str. Dacilor, str. Stefan cel Mare, str. Anton Pann, str. Titel Petrescu, str. Costache Negruzzi (partial), str. Petre Ispirescu, str. Ecaterina Teodoroiu (partial), str. Zavoi, Piata Petru Rares.

Evenimentul a dat startul la un proces extins de consultare publica a cetatenilor din cartier, care cuprinde promovarea proiectului prin presa locala si prin intermediul social media, realizarea unei expozitii temporare in Piata Traian cu modul in care aceasta va fi arata la finalul reabilitarii, 2 dezbateri cu cetatenii in format fizic, printr-un sondaj de opinie si prin feedback direct pe platforma Decidem.

„Scopul nostru cu aceasta transformare este sa reinventam acest cartier istoric si sa il facem din nou un cartier in care vrei sa traiesti, vrei sa lucrezi si sa ai o mica afacere. De cand am devenit primar am incercat sa ridicam acest cartier prin diferite actiuni. Finantam in acest an proiecte de activare a acestui cartier in valoare de 700.000 de lei. Bineinteles, avem proiectul MultipleXity care va transforma radical viata culturala a acestui cartier si acum acest proiect, poate cel mai ambitios pe care Timisoara l-a avut vreodata. 

Acest proiect va avea cea mai mare componenta de consultare publica pe care orasul l-a avut vreodata. Timp de o luna, atat online, pe platforma Decidem, cat si fizic aici, la Biroul de reabilitari cladiri istorice se pot depune opinii, critici si asa mai departe. Tot aici, in Piata Traian, timp de o luna are loc o expozitie cu conceptele acestui proiect. Acum suntem in stadiul de DALI, in baza acestui DALI stabilit dupa aceasta luna de consultare, vom elabora proiectul tehnic, iar in baza lui vom aplica pentru finantare pe fonduri europene pentru executie.

Cartierul Fabric are potentialul de a deveni al doilea centru economic si cultural al Timisoarei” a conchis primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Consultarea publica se incheie pe 23 octombrie. 

Cetatenii si asociatiile din zona isi vor putea exprima opiniile privind proiectul completand un formular disponibil la Biroul Reabilitare Cladiri Istorice, Piata Traian, str. Stefan cel Mare nr 2, luni - joi, 9:00 - 16:00. In mediul online vor fi disponibile urmatoarele moduri de a transmite opinii si recomandari:

Sondaj de opinie - https://decidem.primariatm.ro/processes/ConsultareTraian22/f/53/surveys/9

Feedback direct prin comentarii - https://decidem.primariatm.ro/processes/ConsultareTraian22/f/51/

Primele perspective ale cetatenilor vor fi discutate intr-o dezbatere publica, care va avea loc in 10 octombrie la Palatul Stefania, Piata Romanilor nr 1, de la ora 17:30. A doua dezbatere va fi anuntata la finalul perioadei de consultare.

Proiectarea pentru „Regenerare urbana – Zona Piata Traian” este co-finantata de catre Uniunea Europeana prin Programul Operational de Asistenta Tehnica 2014-2020. Pentru realizarea executiei vor fi contractate fonduri prin Programul Operational Regional 2021-2027.

Serviciul Comunicare

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0821 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030826 (s)