News Flash:

Ai nevoie sa stii asta: cum purifici aerul din incapere. Este mai toxic decat credeai

2 Iulie 2018
832 Vizualizari | 0 Comentarii
nevoie

Desi ne plangem de o ecologie proasta, aerul din casa noastra poate fi de 5 ori mai murdar si de 10 ori mai toxic decat cel din strada. Iata de ce se intampla asta:

1.Praful

Timp de un an, pe un metru patrat se poate aduna 8 g de praf. Fibre textile, celule moarte de piele, bacterii si murdarie din exterior se aduna in casele noastre.

Cum procedezi?

Da cu aspiratorul de 2 ori pe saptamana nu doar podeaua, dar si mobila moale, sterge praful, spala draperiile. Daca esti alergic la praf, va fi nevoie de masuri radicale: inlocuieste perdelele cu jaluzele, renunta la covoare, pune cartile intr-un dulap inchis si arunca toate jucariile de plus.

2. Aburii de la bucatarie

Atunci cand gazul arde, se elimina foarte multe substante daunatoare, inclusiv cancerigene. Iar in timpul prepararii bucatelor se elimina toxine precum formaldehida sau amoniacul.

Cum procedezi?

Aeriseste bucataria, instaleaza o hota, inlocuieste plita de gaz cu una electrica.

3. Mucegaiul

Mucegai exista oriunde, dar in special in camera de baie, unde umiditatea este ridicata si e intuneric. Acesta poate provoca probleme serioase de sanatate precum astma.

Cum procedezi?
Te asiguri ca sistemul de ventilare functioneaza bine, mentine in apartament umiditatea maxima de 40%, spala perdeaua de la dus si nu usca rufele in casa.

4. Fumul de tigara

Unele studii au demonstrat ca fumatul pasiv e mult mai daunator decat cel activ. Fumul de tigara se imbiba in haine, mobila, draperii, covoare, respectiv, toti membrii familiei isi risca sanatatea.

Cum procedezi?

Nu fuma in casa, aeriseste camera, spala si curata textilele, cumpara-ti un purificator de aer. Sau cel mai bine – renunta la fumat!

5. Animalele de companie

Puful de la animale ramane peste tot si poate provoca alergie.

Cum procedezi?

Piaptana-le blana, mai ales cand naparlesc. Mergi cu ele la salon pentru o procedura speciala, care previne caderea pufului.


1 praful cum procedezi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005925 (s)