News Flash:

Pop-cornul: benefic sau daunator? Iata de ce trebuie sa stii asta

2 Iulie 2018
896 Vizualizari | 0 Comentarii
pop

Majoritatea dintre noi asociaza floricelele de porumb cu ceva gras, caloric si daunator, la fel ca si cartofii prajiti. Dar de fapt, grauntii de porumb sunt foarte benefici pentru organism. Iata de ce:

Pop-cornul este bogat in antioxidanti. Porumbul este bogat in polifenoli. Aceste legaturi chimice naturale protejeaza celulele de radicalii liberi si previn aparitia cancerului.

Contine multe fibre. Ele reduc nivelul de colesterol si zahar in sange, il curata de toxine, cancerigeni si reduc probabilitatea de aparitie a bolilor cardiovasculare.

Din cauza insuficientei de fibre in organism, pot aparea ateroscleroza, diabetul, hipertonia si chiar cancerul de colon.

El este recomandat in cazul diabetului. Floricelele de porumb au un indice glicemic foarte redus si, cum am mentionat si mai sus, ele reduc nivelul de zahar in sange, restabilind productia de insulina.

Pop-cornul este foarte satios. Pop-cornul natural are in jur de 380 de calorii. Insa el ocupa foarte mult spatiu in stomac, de aceea ne mentine satui foarte mult timp. Se spune ca acesta este recomandat si la slabit.

Reiese ca pop-cornul este benefic?

Floricelele de porumb sunt aprobate de Asociatia Americana a Nutritionistilor. Doar ca aceasta aprobare se refera doar la pop-cornul natural.

Floricelele de porumb, care se vand la cinema sunt departe de perfectiune. De obicei, acestea contin foarte mult zahar. Din aceasta cauza ne apare setea si la asta mai adaugam o bautura carbogazoasa si mai dulce. Combinatia este extrem de daunatoare.
De precizat, ca pediatrii americani nu recomanda pop-cornul copiilor mai mici de 4 ani. Datele arata ca floricelele de porumb sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale mortalitatii prin sufocare a copiilor.

Atunci, ce facem?

Cea mai buna solutie este sa pregatim pop-cornul acasa. Grauntii de porumb se vand in magazine, asa ca ii poti praji cu putin ulei in tigaie sau ii poti prepara in cuptorul cu microunde.


floricelele porumb gras caloric daunator cancerului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005896 (s)