News Flash:

Ai auzit vreodata de floarea de ceara? Uite cum se ingrijeste

28 Octombrie 2017
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
floarea de ceara
Cel mai usor mod in care se inmulteste Hoya (Floarea de ceara) este butasirea. Momentul ideal este primava sau vara, astfel incat planta sa aiba suficient timp sa dezvolte radacini si sa creasca repede.
Ingrijirea florilor. In primul rand, alegeti un lastar sanatos din care sa faceti butasul. El trebuie sa fie de 10-15 centimetri lungime. Neaparat trebuie sa aiba 3 noduri.
Puteti folosi butasi de varf de lastar, dar si tronsoane de lastari, cu lungimea corespunzatoare. Important e ca ei sa fie proaspeti, sa nu fie lemnificati pentru ca procesul de rizogeneza se va derula cu greutate.

Pentru ca radacinile vor incepe sa creasca din dreptul unui nod (punctul mai ingrosat unde frunzele se prind de tulpina), aveti grija sa taiati sub un nod.
Cand taiati, din tupina va aparea un lichid alb. Lasati sa se scurga seva, spalati, apoi stergeti usor taietura. Daca nu faceti aceasta operatiune riscati ca radacinile sa nu apara pentru ca seva impiedica formarea calusului.
Eliminati frunzele de la baza, nicio frunza nu trebuie sa fie in contact cu apa sau cu substratul.

Puneti butasul fie intr-un pahar cu apa, fie intr-un amestec de pamant si turba care sa mentina umiditatea. Pulverizati plantele cu regularitate pentru a mentine un nivel ridicat la umiditatii.
Tineti butasii la lumina in timp ce inradacineaza si mentineti o temperatura constanta, avand grija ca substratul sa nu se usuce niciodata de tot. El trebuie mentinut usor umed.
O data ce au aparut radacinile, cand depasesc 10 centimetri puteti sa mutati plantele in ghiveci. Substratul in care se simte cel mai bine este format din pamant de padure, turba si nisip in parti egale.

Hoya poate sta aproximativ doi ani in aceste conditii, fara sa ii schimbati ghiveciul. Abia apoi va avea nevoie de un vas mai mare si de un substrat nou din care sa se hraneasca.
Fertilizati lunar cu un ingrasamant organic lichid. In fitofarnacii si in magazinele de specialitate exista produse speciale pentru Hoya. Neaparat tineti cont ca Foarea de ceara are nevoie de multa lumina. Putin soare direct este benefic plantei.

Asa se inmulteste Hoya cel mai usor. Plante noi se pot obtine si prin marcotajul serpuit al tulpinii si din seminte. Sunt insa mai greoaie aceste metode.



hoya rizogeneza marcotajul serpuit
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006130 (s)