News Flash:

Rugaciuni ajutatoare si puternice catre Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir, care te vor scapa de greutati si necazuri - Rosteste-le cu incredere si vei primi ajutor in scurt timp

26 Octombrie 2017
1002 Vizualizari | 0 Comentarii
Sf Dumitru Izvoratorul de Mir
Rugaciunile adresate Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, ce va fi sarbatorit de crestinii ortodocsi pe 26 octombire, au adus mari impliniri celor care le-au rostit cu tarie si credinta.
Rugaciunile catre Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, rostite in momentele de mare cumpana, au adus in viata credinciosilor care o rostesc neasteptate impliniri, alungand din viata lor ura, razbunarea si viclenia dusmanilor.

„Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorator de Mir, ne rugam tie in clipe de mare necaz pentru a ne apara de primejdia care ne inconjoara. Asa cum Tu ai reusit sa nu te inchini la idoli si la dusmanii lui Hristos, tot asa ajuta-ne sa-i biruim pe toti dusmanii nostri stiuti si nestiuti. Sfinte Mare Mucenic, da-ne putere si binecuvânteaza-ne sa-i invingem pe cei care vor sa ne aduca paguba si sa ne desparta de persoanele pe care le pretuim si le iubim. Asa cum L-ai ajutat pe Nestor sa-l invinga pe crudul lie, cel care-i omora pe crestinii din Salonic , tot asa ajuta-ne pe noi sa scapam de dezbinarea, de ura si de razbunarea celor care vor sa surpe munca noastra si ajuta-ne sa scapam din cele mai cumplite primejdii. Roaga-l Tu pe bunul Dumnezeu sa ne daruiasca noua marea lui mila. Amin.”

“Sfinte Dimitrie, tu ai fost ales de Dumnezeu si harazit sa ocupi functia de proconsul, in timpul crudului persecutor al crestinismului, Maximilian; lucrul acesta ti-a ingaduit sa poti vesti cu mai multa usurinta si autoritate cuvantul mantuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lasat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de amenintarile lui, ci ai renuntat la orice demnitate lumeasca pentru a castiga fericirea vesnica.
Impartind toate bunurile tale celor saraci ai mers la inchisoare cantand cel mai frumos imn de biruinta al crestinilor: ‘Aleluia.’ Strapuns de sulitele ucigasilor te-ai asemanat cu Mantuitorul tau rastignit pe cruce.
Te rog mijloceste-mi si mie harul sa gust macar in parte fericirea pe care o da trairea sincera a credintei. Binecuvanteaza-ma si pe mine, ca sa ma pot impotrivi greutatilor pe care le intalnesc in stradania de a-mi apara credinta. Bunul Dumnezeu a rasplatit cucernicia si dragostea cu care ai indurat toate suferintele savarsind nenumarate minuni cu moastele tale, care atunci cand au fost gasite emanau un parfum placut mirositor.
Da-mi si mie harul sa fiu in viata o placuta mireasma a lui Hristos in mijlocul lumii stricate si sa duc pe cat mai multi pe drumul mantuirii prin pilda si rugaciunea mea. Amin.”

preluat de pe ortodoxia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004540 (s)