News Flash:

Petitie online pentru concedierea lui Mihai Bendeac de la Antena 1

27 Octombrie 2017
1250 Vizualizari | 0 Comentarii
bendeac
Actorul Mihai Bendeac a starnit un scandal in mediul online, dupa ce un filmulet postat in urma cu doi ani, in care el se amuza pe seama unei stiri in care Ana Maria Mocanu spune ca a fost violata in perioada liceului, a fost „dezgropat” si readus in atentia publicului, in contextul campaniei #metoo.

Mihai Bendeac a fost aspru criticat pentru inregistrarea respectiva. In filmuletul postat pe pagina sa de Facebook, Mihai Bendeac citeste dintr-un tabloid marturisirile Anei Maria Mocanu conform carora ar fi fost agresata, in perioada liceului, de catre un coleg mai mare. Actorul pune la indoiala veridicitatea declaratiilor fostei asistente si insinueaza ca ar fi primit fosta asistenta tv ar fi primit „o suma de bani“ in schimbul „violului“. 

Internautii au inceput o petitie online in care cer postului Antena 1 sa-l concedieze pe actor: „Am dat astazi peste un filmulet postat de Mihai Bendeac pe pagina lui de Facebook, in care rade copios de... viol. In Romania, conform studiilor UE, intre 25 si 45% dintre romani cred ca violul poate fi justificat. Inclusiv femei, chiar mai multe decat barbati. In timp ce 18% considera ca femeile tind sa inventeze sau sa exagereze cu plangerile de viol. Si nu e de mirare, cand pe posturile de televiziune si pe internet exista formatori de opinie ca Mihai Bendeac. Nu stiu cine este Ana Maria Mocanu si nu interesele ei vreau sa fie in mod special aparate. Ci ale noastre, ale tuturor. Sa iei in deradere un viol, consecintele pe care le poate avea asupra psihicului, sa denigrezi in asa hal o fiinta umana este inacceptabil. Si cand ai public si ascultatori, printre care si copii, adolescenti, carora sa le insufli falsa premisa ca femeile si-o cauta, sa le dai o justificare a unui act de violenta este mai mult decat gresit. Mai mult decat imoral. Cand printre ascultatorii tai se numara si repondentii studiului, care deja au o parere formata, si tu, Mihai Bendeac, le-o validezi din pozitia ta de «om de televiziune» sau de «formator de opinie», sa nu ne miram ca atat nivelul violentei va creste, cat si numarul celor care o considera justificata. Si cum nu facem decat sa evoluam, daca astazi varsta liceului este considerata «in regula» pentru un viol, in curand fetitele de scoala primara sau gimnaziala, care vor fi abuzate de colegi, vor considera ca este vina lor si ca acesta este mersul normal al lucrurilor. #metoo este mai mult decat impartasirea unor experiente similare, este un indemn de a opri violenta si hartuirea sexuala. Si haideti sa incepem prin a ne curata canalele de televiziune de cei care le promoveaza! Haideti sa-l alungam pe Mihai Bendeac de la Antena 1 pentru promovarea violului”.

Mihai Bendeac a reactionat si el, dupa ce a aflat de aceasta initiativa. Actorul a postat link-ul petitiei si si-a indemnat fanii sa o semneze: „Eu am semnat! Daca ma iubiti, semnati si voi! Ana Maria Mocanu chiar voia sa fie ajutata la lectii! Filmuletul meu de pe FaceBook, Misto-ul meu, sunt un abuz! #metoo!”

mihai bendeac metoo agresata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005121 (s)