News Flash:

Agenti de politie aradeni arestati pentru luare de mita

16 Octombrie 2013
1416 Vizualizari | 0 Comentarii

Trei agenti de politie din localitatile aradene Semlac, Seitin si Peregu Mare au fost retinuti, marti, de procurori, fiind acuzati de luare de mita si fals intelectual sub forma continuata, ei oprind în trafic autovehicule si pretinzand de la soferi sume de bani pentru a nu-i amenda.

In cursul îndeplinirii atributiilor de serviciu, cei trei învinuiti opreau în trafic autoturisme (în special pe cele înmatriculate în strainatate sau pe teritoriul altor judete) invocand încalcarea unor prevederi ale legislatiei rutiere, dupa care pretindeau si primeau de la conducatorii auto depistati diverse sume de bani în lei sau în valuta, pentru a nu aplica sanctiunile contraventionale privind abaterile constatate, evidentiaza un comunicat de presa transmis de Parchetul de pe langa Tribunalul Arad.

Cazul a fost instrumentat cu sprijinul IPJ Arad, Serviciului Judetean Anticoruptie si al SRI.

Pentru a demonstra cele sesizate, în cauza au fost autorizati si introdusi mai multi investigatori sub acoperire care au încalcat regimul circulatiei rutiere si au fost ulterior opriti de catre politisti pe D.N. 7, în zona localitatii Pecica, unde cei trei învinuiti desfasurau activitati de supraveghere si control a traficului rutier.

In urma investigatiilor au fost identificate în perioada august-septembrie 2013 peste 20 de situatii în care cei trei învinuiti au pretins si primit atat de la investigatorii sub acoperire, cat si din partea unor alti soferi, diverse sume de bani, în lei sau valuta (de regula 50 de euro), pentru a nu întocmi procese verbale de constatare a contraventiilor.

De asemenea, s-a constat ca acestia au întocmit procese verbale de constatare a contraventiilor în care au consemnat o alta stare de fapt decat cea reala, care sa nu atraga suspendarea dreptului de a conduce soferilor de la care au primit sumele de bani.

Cei trei vor fi înaintati instantei cu propunere de arestare de 29 de zile.


tribunalul arad localitatii pecica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2460 (s) | 43 queries | Mysql time :0.051328 (s)