News Flash:

Sindicalistii Cartel Alfa au inaintat un memorandum prefectului, la Caras-Severin

16 Octombrie 2013
1276 Vizualizari | 0 Comentarii

O delegatie a CNS Cartel Alfa Caras-Severin a fost primita, marti, de catre prefectul judetului, Silviu Hurduzeu, caruia i-au transmis un memorandum prin care doresc sa reaminteasca Executivului care sunt prioritatile lucratorilor romani.

Principalele revendicari ale adresei înaintata reprezentantului Guvernului în teritoriu se refera la modificarea Legii Dialogului Social, la garantia unei plati decente, stoparea concedierilor fara masuri de protectie sociala, servicii publice si sociale de calitate, accesibile tuturor, la relansarea economica si combaterea evaziunii fiscale, precum si realizarea unui dialog social real.

'Actuala guvernare a venit la putere pe fondul unei nemultumiri profunde fata de politicile promovate de guvernele precedente si cu angajamentul ca va îndrepta erorile si abuzurile savarsite de predecesori, prin politici publice îndreptate catre cetateni si catre nevoile acestora. In curand se împlinesc doi ani de guvernare, iar masurile luate de executiv nu raspund asteptarilor cetatenilor, ci sunt îndreptate în principal catre protejarea intereselor de grup si ale oligarhiei financiare', a declarat presedintele Cartel Afla Caras-Severin, Marian Apostol.

Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa doreste sa atraga atentia ca, prin politicile duse de guvernul actual, multi lucratori din Romania sunt obligati sa plece spre alte tari.

In acelasi timp, spune Marian Apostol, miscarile sociale sustinute de membrii CNS Cartel Alfa nu se vor opri pana cand Guvernul nu va intra într-un dialog social responsabil, în vederea gasirii solutiilor adecvate problemelor prioritare ale membrilor de sindicat, dar si a celorlalti cetateni. AGERPRES

Prefectul judetului i-a asigurat pe reprezentantii sindicalistilor de disponibilitatea si deschiderea catre dialog a institutiei pe care o reprezinta. De asemenea, memorandumul sindicalistilor a fost transmis primului-ministru al Romaniei, Victor Ponta, ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu si ministrului delegat pentru Dialog Social, Doina Adriana Pana.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011659 (s)