News Flash:

Ucigasul studentei japoneze a fost condamnat la inchisoare pe viata

8 Octombrie 2013
1350 Vizualizari | 0 Comentarii

Nicolae Vlad, ucigasul studentei japoneze, a fost condamnat definitiv la închisoare pe viata, luni, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, el fiind acuzat de savarsirea a trei crime si sapte violuri.

In acelasi dosar, Gica Stefanache, ofiter de politie judiciara la data comiterii faptelor, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, el fiind acuzat de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor si favorizarea infractorului.

Instanta suprema le-a respins celor doi recursurile si a mentinut sentinta data în martie 2013 de Curtea de Apel Bucuresti.

Nicolae Vlad primise trei condamnari pe viata pentru crimele savarsite, sapte pedepse a cate 10 ani pentru viol, patru pedepse a cate 18 ani pentru talharie, o pedeapsa de 8 ani pentru violare de domiciliu, doua pedepse a cate 7 ani tot pentru violare de domiciliu, 3 luni pentru distrugere, doua pedepse a cate 13 ani pentru lipsire de libertate, 1 an pentru ultraj contra bunelor moravuri si 6 luni pentru loviri si alte violente.

Nicolae Vlad mai trebuie sa plateasca familiei studentei japoneze Yurika Masuno suma de 100.000 euro, reprezentand daune morale si cate 20.000 euro catre alte doua victime din Romania. El mai trebuie sa achite si 26.000 de lei cheltuieli judiciare.

In acelasi dosar, politistul Gica Stefanache a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare (3 ani pentru fals intelectual, 3 ani pentru fals material în înscrisuri oficiale, 2 ani pentru uz de fals si patru ani pentru favorizarea infractorului).

Nicolae Vlad a fost trimis în judecata pe 9 noiembrie 2012 de procurorii Parchetului General, pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si deosebit de grav (3 fapte), talharie (5 fapte), viol (7 fapte), violare de domiciliu (6 fapte), lipsire de libertate în mod ilegal (2 fapte), ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, loviri si alte violente si distrugere.

In acelasi dosar a fost deferit justitiei Gica Stefanache, ofiter de politie judiciara la data comiterii faptelor, pentru fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor si favorizarea infractorului.

Potrivit procurorilor, în perioada mai 2010 - august 2012, Nicolae Vlad a comis mai multe infractiuni de violenta pe raza judetului Ilfov, în localitatea Balotesti, precum si în Bucuresti.

Astfel, în seara zilei de 15 august, în jurul orei 20,30, în incinta Aeroportului international 'Henri Coanda', studenta Yurika Masuno, care venea de la Tokio si intentiona sa ajunga la Craiova, a fost abordata de catre Nicolae Vlad, care a determinat-o sa-i accepte ajutorul pentru a ajunge la Gara de Nord, de unde aceasta ar fi trebuit sa ia un tren catre Craiova.

Din probatoriul administrat în cauza, a rezultat faptul ca Nicolae Vlad, desi nescolarizat, are cunostinte minimale de limba engleza.

El a convins-o pe victima sa urce într-un taxi parcat în afara aeroportului, în apropiere de DN1, spunandu-i ca o va duce la o gara, însa a cerut soferului sa mearga în directia opusa Bucurestiului, catre Balotesti, iar imediat dupa localitatea Otopeni, în zona padurii, i-a cerut sa opreasca taxi-ul, dupa care au coborat.

Nicolae Vlad a tras-o cu forta pe victima în padurea care margineste drumul public, unde, prin exercitarea de violente, a întretinut relatii sexuale cu aceasta, dupa care a ucis-o prin comprimare toracica si prin strangulare (comprimare cervicala), acoperind cadavrul cu frunze uscate, pentru a îngreuna descoperirea acestuia.

Totodata, la o distanta relativ mica de locul unde ucisese victima, Nicolae Vlad a deschis, prin fortare, geamantanul acesteia din care a luat un telefon mobil, o camera foto, un laptop, precum si banii pe care victima i-a avut asupra sa.

Concluziile raportului medico-legal întocmit în cauza au relevat faptul ca moartea studentei a fost violenta, aceasta a fost cauzata de o asfixie mecanica, prin comprimare buco-cervico-toracala.

De asemenea, Nicolae Vlad este acuzat si de alte doua crime, violuri si talharii.

In ceea ce-l priveste pe Gica Stefanache, rechizitoriul întocmit de procurori a reliefat faptul ca, la data de 20 iulie 2010, o femeie în varsta a formulat o plangere, aratand ca un barbat intrase în locuinta sa si o agresase sexual. Din fotografiile care i-au fost prezentate, victima l-a recunoscut pe Nicolae Vlad (pe care, de altfel, îl cunostea) ca fiind autorul agresiunii.

La data de 21 iulie 2010, conform vizei puse de catre seful Politei Orasului Otopeni pe actul de sesizare, dosarul a fost repartizat lui Gica Stefanache, comisar de politie (la acea data facand parte din structurile politiei judiciare).
Gica Stefanache ar fi trebuit sa faca cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de viol, distrugere si violare de domiciliu, însa, singurul 'act de cercetare' efectuat de catre politist este un proces-verbal de 'consemnare a declaratiei orale', datat 3 august 2010, în care s-a consemnat faptul ca victima ar fi declarat verbal ca nu a fost violata si ca îsi retrage plangerea formulata împotriva lui Nicolae Vlad.

Procurorii sustin ca acest proces-verbal reprezinta, în realitate, un înscris fals, acesta fiind plasmuit de catre politist, care a folosit un formular tipizat, a conceput din imaginatie si a consemnat, la rubrica 'declar urmatoarele ...', faptul ca, în prezenta sa si a unui martor asistent, victima ar fi declarat verbal ca nu a fost violata si ca îsi retrage plangerea formulata împotriva lui Nicolae Vlad.

Totodata, politistul a semnat acest proces-verbal în trei locuri, respectiv la rubrica Organ de politie (unde a executat propria semnatura), precum si la rubricile Martor asistent si Persoana audiata (executand semnaturi din fantezie).

In calitate de martor asistent, Gica Stefanache a trecut în continutul procesului-verbal un martor, persoana cunoscuta de acesta si care, frecvent, semna în calitate de martor asistent, acte de constatare sau alte acte întocmite de politisti din cadrul Politei Orasului Otopeni.

Totodata, în cuprinsul procesului-verbal se mai remarca faptul ca cifra '0' din continutul datei (ziua 03) este executata îngrosat peste cifra '2', astfel ca ziua de '03' a fost initial ziua de '23'.

Folosindu-se de acest înscris fals, Gica Stefanache a redactat, la data de 3 septembrie 2010, un referat prin care a propus neînceperea urmaririi penale fata de Nicolae Vlad sub aspectul comiterii infractiunilor de loviri sau alte violente, violare de domiciliu si distrugere. AGERPRES/


nicolae vlad curtea de apel bucuresti gica stefanache
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006813 (s)