News Flash:

ADMITEREA la liceu 2017 I Cea mai mica medie cu care s-a intrat la un liceu din Cluj: 3,77. La Constanta, ultima medie: 2,12

13 Iulie 2017
937 Vizualizari | 0 Comentarii
rezultate admitere
Ministerul Educatie Nationale a afisat, miercuri dupa-amiaza, pe site-ul institutiei primele rezultate ale repartizarii computerizate in liceu a absolventilor de clasa a VIII-a, care au promovat Evaluarea nationala. Primele cinci licee sunt din Bucuresti, restul provin din Constanta, Cluj-Napoca si Galati.
Dintre cei 112.949 de elevi care au completat fise de inscriere, au fost repartizati 112.368 de elevi (99,5%), in functie de una dintre optiunile exprimate, cei mai multi alegand filiera teoretica, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).
Conform sursei citate, 68.935 de elevi au optat pentru filiera teoretica, iar 43.433 de elevi pentru filiera tehnologica. Numarul total de optiuni selectate de catre candidati a fost de 1.604.944, ceea ce conduce la o medie de 14 optiuni per elev.
„581 de elevi nu au putut fi repartizati, deoarece nu au completat suficiente optiuni care sa le permita incadrarea intr-o unitate de invatamant liceal. Acestia vor intra in a doua etapa a repartizarii, programata in data de 8 septembrie, alaturi de absolventii clasei a VIII-a care nu au participat in aceasta etapa, care nu s-au inscris sau care nu au avut situatia scolara incheiata inainte de aceasta etapa”, precizeaza reprezentantii Ministerului.

Din punct de vedere al mediei de admitere, Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti se afla in top. Ultima medie de admitere a fost 9,72, iar prima medie, 10 
Cea mai mica medie cu care s-a intrat la un liceu din Cluj: 3,77. La Constanta, ultima medie: 2,12
Cea mai mica medie de intrare la un liceu din judetul Cluj, dupa repartizarea computerizata, a fost 3,77, iar in Constanta s-a intrat cu 2,12, cele doua judete fiind, totusi, in topul celor mai bune medii de admitere la liceu.
Cea mai mica medie de intrare la un liceu din judetul Cluj dupa repartizarea computerizata a fost de 3,77, inregistrata la specializarea Protectia mediului de la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Cluj-Napoca, unde s-au ocupat 26 de locuri din cele 28 existente, transmite corespodnentul MEDIAFAX.
Potrivit ierarhiei comunicate, miercuri, de Ministerul Educatiei, cu specializarile ordonate dupa medie, la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Cluj-Napoca s-a intrat cu 3,77, la specializarea Protectia mediului. De asemenea, la Liceul Teoretic cu predare in limba maghiara Gherla, ultima nota a fost 3,83 la specializarea Filologie, iar la Liceul Tehnologic ”Vladeasa” Huedin, unde la specializarea Economic, ultima medie a fost 3,93.
La ”Anghel Saligny” s-au ocupat doar 26 din cele 28 de locuri existente, doua ramanand neocupate in urma repartizarii computerizate.
La polul opus, cea mai mare ultima medie de intrare a fost inregistrata la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, la specializarea Matematica – informatica, aceasta fiind de 9,69, unitatea scolara ocupand primul loc in topul liceelor unde s-a intrat cu cele mai mari note din judetul Cluj. Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic ”Nicolae Balcescu” Cluj-Napoca, unde la specializarea Stiinte ale naturii ultima nota a fost 9,67, si specializarea Matematica-informatica de la acelasi liceu, ultima nota fiind 9,56.
La Constanta, majoritatea absolventilor de clasa a VIII-a au fost repartizati computerizat in invatamantul liceal, conform uneia dintre optiunile exprimate, si numai 24 de candidati nu au putut fi repartizati in aceasta etapa. Cea mai mica medie s-a inregistrat la Centrul Scolar de Educatie Incluziva „Albatros” din Constanta – 2,12, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit datelor prezentate de catre Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, din cei 4.232 de absolventi de clasa a VIII-a inscrisi la prima etapa de admitere, 4.208 candidati au fost repartizati conform uneia dintre optiunile exprimate. Printre acestia au fost si 93 de absolventi de clasa opta proveniti din unitati de invatamant din alte judete, cea mai mare medie, 9,83 prezentand-o un elev din judetul Tulcea, care a ales Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanta, in timp ce cu cea mai mica medie, 3,70, a fost repartizat un elev din judetul Buzau, care a ales Liceul Tehnologic „Carsium” din Harsova.
Alti 24 de candidati, 22 din judetul Constanta si cate unul din Tulcea si Braila, nu au putut fi repartizati deoarece nu au completat suficiente optiuni care sa permita incadrarea lor in vreo unitate de invatamant. Intre acestia, cea mai mare medie a obtinut-o un candidat de la Scoala nr. 2 din Ovidiu - 8,54, iar cea mai mica, 2,59, un elev al Scolii gimnaziale nr. 2 din Constanta.
In 23 de unitati de invatamant liceal de stat din judetul Constanta au mai ramas, in total, 244 de locuri neocupate.
La numai trei unitati de invatamant liceal din judet s-a intrat cu media 10, respectiv doi elevi la Colegiul National „Mircea cel Batran”, unul la Liceul Teoretic „Ovidius”, ambele unitati de invatamant fiind din municipiul Constanta, iar un al patrulea elev a ales Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu” din Medgidia.
La polul opus s-au aflat cateva zeci de licee si colegii unde s-a putut intra cu medii mai mici de 5, ultimele pe lista fiind Liceul „Regele Carol I” din Ostrov, cu 2,51 si 2,34, iar cea mai mica medie de admitere - 2,12, s-a inregistrat la Centrul Scolar de Educatie Incluziva „Albatros” din Constanta.
Conform calendarului admiterii in in invatamantul liceal de stat, joi vor fi afisate rezultatele repartzarii computerizate atat in unitatile de invatamant gimnazial absolvite de candidati, cat si in cele de invatamant liceal in care acestia au fost distribuiti. In perioada 13 - 17 iulie vor fi depuse dosarele de inscriere la secretariatele liceelor in care elevii au fost admisi.
 In perioada 13 - 17 iulie vor fi depuse dosarele de inscriere la secretariatele liceelor in care elevii au fost admisi.
In etapele premergatoare repartizarii computerizate, au fost admisi in invatamantul liceal de stat, conform reglementarilor in vigoare, 18.206 elevi in invatamantul profesional, 11.254 de elevi la specializari vocationale (dintre care 480 de elevi in invatamantul militar), 1.805 elevi pe locurile speciale rezervate candidatilor de etnie roma si 960 de elevi in invatamantul special. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006634 (s)