News Flash:

Ce sansa a ratat! Simona Halep a fost eliminata in sferturi la Wimbledon, dupa ce a fost la doar doua puncte de victorie si de primul loc in lume

12 Iulie 2017
844 Vizualizari | 0 Comentarii
simo
Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a ratat, marti, calificarea in semifinalele turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, si sansa de a deveni noul lider al clasamentului mondial al jucatoarelor profesioniste de tenis (WTA).
In sferturi de finala, Halep a fost invinsa, scor 7-6 (2), 6-7 (5), 4-6, de britanica Johanna Konta, locul 7 WTA si favorita 6 a competitiei. Partida a durat doua ore si 40 de minute.
Spre deosebire de partidele cu Haddad Maia, Peng si Azarenka, cand si-a pierdut prima serviciul, Halep a reusit primul break al intalnirii, scor 2-0, dupa care s-a distantat la 4-1. Au urmat, insa, trei game-uri castigate la rand de Konta, iar cele doua jucatoare si-au facut apoi serviciul pana la tie-break. Romanca a avut un joc solid si si-a adjudecat primul act, in 51 de minute, cedand doar doua puncte in tie-break.
Tot in tie-break avea sa se decida si setul al doilea, dupa ce cele doua jucatoare si-au pastrat serviciul pana la scorul de 6-6. De aceasta data s-a impus Konta, la cinci. Britanica si-a mentinut jocul bun la serviciu si in decisiv si a reusit break-ul la scorul de 3-2, iar Halep nu a putut sa recupereze deficitul.
Urmatoarea adversara a britanicei va fi americanca Venus Williams, in varsta de 37 de ani. Americanca, locul 11 WTA si cap de serie numarul 10, a trecut in sferturi de jucatoarea letona Jelena Ostapenko, locul 13 mondial si favorita 13, scor 6-3, 7-5.
Halep va primi 314.394 de euro si 430 de puncte WTA pentru participarea in sferturi. Prezenta in semifinalele probei feminine de simplu de la Wimbledon este premiata cu 628.789 de euro si 780 de puncte in ierarhia mondiala.
La editia din 2016, Simona Halep a fost eliminata tot in sferturi. Cel mai bun rezultat al ei la Wimbledon este prezenta in semifinale, in 2014.
Venus Williams va juca a zecea semifinala a carierei la Wimbledon. Americanca, cvintupla campioana la All England Club, a trecut, marti, cu 6-3, 7-5 de campioana de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, in 74 de minute de joc, si isi asteapta adversara de pe tabloul de patru la capatul meciului care urmeaza pe Central, Halep - Konta, potrivit Prosport.
Garbine Muguruza este prima semifinalista a editiei 2017 a turneului de la Wimbledon: a trecut in minimum de seturi de Svetlana Kuznetsova, intr-un meci inceput cu 40 de minute intarziere, din cazua ploii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005437 (s)