News Flash:

Demiterea lui Grindeanu, legala. CCR a respins contestatia votului la motiunea de cenzura (surse)

12 Iulie 2017
954 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu2
Curtea Constitutionala a respins, miercuri, ca inadmisibila sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu privind votul dat in Parlament pentru motiunea de cenzura care a dus la demiterea Cabinetului sau, decizia fiind luata in unanimitate, au declarat surse din cadrul CCR pentru MEDIAFAX.
Sorin Grindeanu a sesizat CCR, la sfarsitul lunii iunie, pe motiv ca votul din Parlament, pentru motiunea de cenzura ce a dus la demiterea Cabinetului sau, nu a fost unul secret, iar multi alesi au aratat bilele inainte de a le introduce in urne.
In sesizarea facuta de premierul interimar Sorin Grindeanu, la Curtea Constitutionala a Romaniei, se arata ca, potrivit dispozitiilor art. 88 ”dupa incheierea dezbaterilor se supune la vot propunerea de acordare pentru increderea Guvernului. Votul este secret si se exprima prin bile”.
Cu toate acestea, arata sesizarea, ”la sedinta comuna din 21 iunie 2017, asa cum s-a putut observa pe toate canalele de televiziune care au transmis in direct desfasurarea lucrarilor, modalitatea concreta de desfasurare a votului a aratat faptul ca unii deputati si senatori au votat la vedere, ceea ce pune sub semnul intrebarii respectarea procedurii referitoare la asigurarea secretului votului cu bile prevazuta de Regulamentul activitarilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004962 (s)