News Flash:

Doar sapte locuri de asistenti medicali s-au ocupat la concursul organizat la Spitalul Judetean de Urgenta Resita

21 Iunie 2015
1250 Vizualizari | 0 Comentarii
spital resita
La concursul organizat de Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Resita pentru ocuparea a 16 posturi de asistent medical au reusit numai 7 candidati, desi au fost 26 de inscrisi. 
'Candidatii nu au limbaj, nu au cunostinte ca sa poata face fata provocarii asistentei medicale de calitate. Este adevarat ca pentru un asistent practica medicala este foarte importanta si conteaza foarte mult, dar ca sa ai aptitudini practice trebuie sa ai cateva aptitudini teoretice, macar minimale la inceput. Cu toate acestea, au luat concursul doar sapte candidati. Au ramas o multime de posturi neocupate, ce vor fi insa scoase din nou la concurs, dar care vor fi ocupate numai in cazul in care candidatii au depasit criteriul cunostintei minime', a declarat Dumitru Secasan, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Resita. 
De asemenea, posturile de ingrijitoare nu au prezentat interes. Salariul prea mic si volumul mare de munca le fac pe acestea sa dea bir cu fugitii, chiar si dupa prima zi de lucru. 
'Dupa ce trec examenul, exista si surpriza pe care am avut-o de-a lungul a doi ani, ca dupa o zi dupa ce s-au prezentat la munca, au refuzat sa mai vina, ulterior. Activitatea in spital nu inseamna numai halat alb inseamna si munca la pacientul bolnav, care poate avea anumite functii ale organelor care nu sunt fiziologice. E patologie, poate sa apara orice, dar trebuie sa fii pregatit sa faci orice, oricum, oricand, ca sa salvezi pacientul. Cine nu are o toleranta crescuta la efort si suportabilitate crescuta nu cred ca are ce cauta intr-un spital', a subliniat Dumitru Secasan. 
In Romania, salariul de incadrare al unei infirmiere este de 1.050 de lei, in timp ce intr-un spital occidental, pentru aceeasi munca, o infirmiera primeste peste o mie de euro. AGERPRES

dumitru secasan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006386 (s)