News Flash:

Cauze ale depresiei care pandesc la tot pasul, fara sa stim

21 Iunie 2015
1202 Vizualizari | 0 Comentarii
depresie
Pastilele de tensiune

Anumite substante care combat hipertensiunea, precum propranololul, si retinoidele, care trateaza afectiuni ale pielii, ca acneea si psoriazisul, au fost asociate cu depresia, desi nu este clar de ce ar avea acest efect.

Tigarile

"Nicotina creeaza un sentiment de relaxare, asa ca oamenii fumeaza crezand ca aceasta reduce stresul si anxietatea, dar este ceva temporar", explica doctorul Eva Cyhlarova, sef de cercetare la Mental Health Foundation. Nicotina stimuleaza eliberarea dopaminei, substanta din creier responsabila cu buna dispozitie. Pe de alta parte, acesta crestere temporara a cantitatii eliberate de dopamina, favorizeaza incetinirea mecanismului prin care creierul isi produce dopamina necesara, astfel ca pe termen lung, cantitatea este mai mica.

Hipertiroidie

O cauza obisnuita pentru proasta dispozitie si depresie este hipertiroidia (activitatea sporita a glandei tiroide), care afecteaza in special persoanele in varsta, spune doctorul Mark Vanderpump, consultant in endocrinologie la Royal Free Hospital din Londra. O simpla analiza de sange poate elimina posibilitatea sa suferi de hipertiroidie.

Internetul

Intr-un studiu efectuat in China anul trecut, printre 1.000 de adolescenti, s-a aratat ca cei care utilizau internetul in exces erau cu 150% mai predispusi la depresie. Tehnologia poate fi obositoare pentru creier si, in plus, daca stai toata ziua la telefon sau pe internet, poti deveni mai putin increzator in situatii sociale reale. "Daca petreci mai mult de doua ore pe zi, in afara programului de lucru, pe internet, exista motive de ingrijorare", spune doctorul Richard Graham, expert in dependenta de tehnologie


Caldura excesiva

Chiar daca multi se bucura de vremea buna de plaja, pentru cei care sufera de sensibilitate la caldura, ce poate provoca inclusiv dezechilibre hormonale, aceasta inseamna un singur lucru: depresie. Potrivit unei teorii, atunci cand este prea cald, corpul produce mai putin hormon tiroidian, ceea ce duce la lipsa de energie. Vremea foarte calda te si impiedica sa dormi corespunzator, ceea ce poate duce la enervare. De asemenea, apa fierbinte ar reduce abilitatea de a gestiona stresul.

Pilulele contraceptive

Femeile care iau anticonceptionale sunt de doua ori mai susceptibile de a suferi de depresie decat cele care nu isi administreaza aceste pilule, potrivit unui studiu din 2005 al Universitatii Monash din Australia. "Este posibil ca pilula sa schimbe dispozitia femeilor care manifesta o anumita sensibilitate la contraceptive", spune doctorul Ailsa Gebbie, specialista in sanatatea sexuala si reproductiva. Pe de alta parte, pilulele contraceptive pot fi foarte eficiente in tratarea sindromului premenstrual.

Operatiile estetice

Oamenii care au recurs la o operatie estetica pot suferi de depresie si la doi ani dupa aceasta. Femeile care au trecut printr-o astfel de procedura sunt de trei ori mai predispuse la sinucidere, potrivit unui studiu publicat in Current Psychiatry Reports. De asemenea, cei care au trecut printr-o operatie estetica sunt de trei ori mai predispusi sa moara din cauza unor activitati autodistructive, precum bautul in exces. "Cauza poate fi ca acestor oameni nu le place rezultatul sau ca ei se lupta sa isi accepte noua infatisare", spune doctorul Mark Vanderpump.

tigarile hipertiroidie internetul caldura excesiva mark vanderpump
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005059 (s)