News Flash:

Aceste ingrasaminte facute in casa vor „invia” si plantele pe care le credeai deja pierdute! Trebuie doar sa imprastiem uniform o lingurita pe suprafata solului

9 Martie 2018
1834 Vizualizari | 0 Comentarii
plante

Ingrasamintele organice sunt cea mai buna optiune pentru gradina voastra, fie ca vorbim de una in sensul clasic, fie ca vorbim de ghivece si jardiniere amplasate pe terasa sau balcoane, cu atat mai mult in cazul din urma. Plantele sunt in cautare permanenta de substantele nutritive de care au cea mai mare nevoie, precum azot, potasiu si fosfor, iar pamantul in care sunt crescute, fara putin ajutor, nu le poate oferi tot timpul.

Din acest motiv este recomandat sa il fertilizati in timp ce plantele cresc si nu cand ajung la maturitate, pentru un efect trainic si vizibil. Am vorbit deja despre cum sa producem ingrasaminte naturale acasa, folosind resturi menajere, iar in acest material propunem solutii noi prin care sa obtineti cele mai bune ingrasaminte pentru flori:

O metoda simpla prin care sa va creati propriul ingrasamant acasa, fara sa fiti nevoiti sa il mai cumparati, este pur si simplu sa depozitati resturile menajere intr-o lada in afara casei. Nu in orice lada insa, ci intr-una care sa permita ventilatia naturala, deoarece oxigenul si umiditatea sunt esentiale in procesul de descompunere a resturilor menajere. Asigurati-va ca adaugati ingrediente uscate (rumegus, frunze uscate) si umede sau verzi in egala masura, precum iarba taiata, resturi de mancare. Indicat este sa nu presati ingredientele unul peste altul pe masura ce le adaugati, ci pur si simplu presarati-le deasupra unul altuia, din motive care tin tot de procesul de descompunere amintit mai sus.

Veti obtine in final o movila organica din care puteti apoi sa luati si sa presarati la radacina plantelor intr-un strat de cativa centimetri grosime, eventual amestecand cu putin pamant pentru a capata consistenta.

Puteti arunca la lada de ingrasamant organic coji de oua, zat de cafea, buruienile plivite, alge de mare (pentru cei care locuiesc pe malul marii), melasa, balegar, hrana pentru caini si pisici pe care nu o mai folositi si coji de banana. Fiecare din ingredentele mentionate aici poate fi un bun ingrasamant natural daca este folosit separat.

Ingrasamantul lichid este o alta solutie recomandata de gradinarii amatori. Una dintre retete este amestecarea de balegar intr-un bidon de apa si, dupa doar cateva zile, compozitia poate fi stropita peste plante si flori, cu efecte beneficie in scurt timp. Puteti la fel de bine adauga si gainat de pasare, daca le aveti prin curte.

O alta reteta consta intr-un amestec de 15 grame emulsie de peste, trei grame de emulsie de alge marine si 3.5 litri de apa. Compozitia poate fi pusa intr-un pulverizator cu care sa stropiti apoi florile o data pe saptamana. In acelasi volum de apa, puteti pune cel mult trei linguri de melasa si obtineti un alt ingrasamant organic foarte eficient.

Toata lumea are macar un ghiveci cu plante in casa, asa ca acest truc simplu, dar foarte ulti, va fi de mare ajutor pentru oricine.

Daca si tu ai plante in casa, cu siguranta ti s-a intamplat ca una din ele sa se ofileasca sau sa moara, chiar daca ai avut grija de ea.

Daca nu sunt udate atunci cand trebuie sau sunt asezate intr-un loc nepotrivit in casa, plantele incep sa se usuce. Cu toate acestea, este bine sa nu arunci plantele, pentru ca exista solutii pentru a le readuce la viata. Trebuie sa stii ca exista trei ingrediente simple care pot ajuta orice planta uscata sa isi revina complet.

Tot ce ai nevoie este: o coaja de banana, jumatate de cana de zat de cafea, coaja de la doua oua.

Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci toate ingredientele foarte bine cu ajutorul unui blonder si sa adaugi putina apa. Acest amestec obtinut trebuie sa il pui la pamantul plantei. In foarte scurt timp, vei observa ca planta isi va reveni la viata, datorita nutrientilor care se gasesc in aceasta solutie naturala.


ingrasamintele organice jardiniere terasa balcoane potasiu fosfor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005676 (s)