News Flash:

Avionul donat de Ion Tiriac, superior celui pe care il are SMURD in prezent

29 Ianuarie 2014
1655 Vizualizari | 0 Comentarii
Omul de afaceri Ion Tiriac a declarat, marti seara, ca avionul pe care îl doneaza SMURD este unul model Cessna Citation V, echipat medical si verificat periodic din punct de vedere tehnic, despre care secretarul de stat Raed Arafat spune ca este superior celui pe care îl are Serviciul în prezent.
Invitat într-o emisiune a postului Sport.ro, Tiriac a precizat ca aeronava de care va beneficia Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) este una performanta, cu reactie, care "acopera toata Europa, fara probleme".
"Eu si cu familia mea am hotarât, nu acum, ci mai demult, înainte de acest accident (tragedia aviatica din Apuseni - n.r.) sau nenorocire, sa facem ceva. (...) Am hotarât sa-l donam Ministerului Sanatatii, SMURD-ului, oamenilor care fac racolajul de organe. Daca ei au hotarât sa o dea publicitatii (informatia privind donatia - n.r.), sa o dea. Eu am fost la domnul Dragnea (vicepremierul Liviu Dragnea - n.r.), cu domnul Arafat (Raed Arafat - n.r.), hai sa-l trecem, cui îl trecem? SMURD-ului, probabil. Probabil ca trecerea se face la entitatea Ministerului de Interne care raspunde de flota. Este un jet care acopera toata Europa fara probleme, zboara la 43.000 de picioare, asta înseamna cu vreo cinci-sase mii de picioare mai sus decât orice linie aeriena", a explicat Ion Tiriac.
Omul de afaceri a oferit, cu acelasi prilej, detalii despre provenienta aparatului de zbor si controalele tehnice facute acestuia.
"L-am facut acum trei-patru ani si avion sanitar. Un jet care a apartinut numai la doi proprietari. Primul proprietar a fost autoritatea aeronautica austriaca. Deci, din punct de vedere tehnic, nu ai absolut nimic. Noi l-am luat acum trei-patru ani, a zburat destul de putin la noi. Dar fiecare control a fost facut de la A la Z, complet, conform programului de control. Ultimul a venit chiar vineri, ca la fiecare 300 de ore de zbor avionul asta se duce într-un centru tehnic, unde sunt mecanici certificati pe acest tip de avion", a precizat Ion Tiriac.
Contactat de MEDIAFAX, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat ca avionul este unul cu reactie, foarte performant si superior celui de care dispune SMURD în prezent.
Avioanele de tip Cessna Citation V sunt fabricate în SUA, au o capacitate de sapte-opt pasageri, în afara celor doi membri ai echipajului, si pot zbura cu pâna la 796 de kilometri pe ora.
Omul de afaceri Ion Tiriac si o banca au donat Inspectoratului General de Aviatie câte un avion turbojet, pentru misiuni umanitare în situatii de urgenta, conform informatiilor prezentate, luni seara, la comandamentul pentru iarna organizat la Guvern.
"Astazi, cineva a hotarât sa faca un gest onorabil si sa doneze un mijloc de transport deosebit, un avion turbojet care va fi donat Inspectoratului General de Aviatie. Domnul ministru Arafat, împreuna cu Inspectoratul General de Aviatie, dupa ce întocmiti documentele, va rog sa faceti public acest lucru, pentru ca acest gest va salva în viitor foarte multe vieti", i-a spus vicepremierul Liviu Dragnea secretarului de stat în Ministerul Sanatatii Raed Arafat, în cadrul comandamentului.
Ulterior, la finalul reuniunii, Dragnea a precizat pentru jurnalisti ca este vorba, de fapt, de doua avioane turbojet care au fost donate statului de catre o persoana fizica si, respectiv, o banca, fara nicio legatura între acestea.
La insistentele presei, Dragnea a confirmat ca persoana care a donat unul dintre cele doua avioane este omul de afaceri Ion Tiriac, adaugând ca este vorba de un gest deosebit. Mediafax.ro

ion tiriac smurd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006080 (s)