News Flash:

Timișorenii trebuie să știe!

Accesul pe Pasarela Îndrăgostiților va fi închis complet începând de astăzi

11 Aprilie 2023
270 Vizualizari | 0 Comentarii

Un raport de fezabilitate pentru modernizarea Pasarelei Îndrăgostiților, care se află într-o stare avansată de degradare, a fost trimis către Comisia Tehnică a Primăriei Municipiului Timișoara pentru a obține avizul final. După obținerea acestui aviz, indicatorii tehnico-economici vor fi supuși la votul Consiliului Local, acesta fiind ultimul pas înainte de lansarea licitației de execuție.

„Unul din podurile pietonale ale Timișoarei trebuie refăcut. Pasarela Îndrăgostiților a fost construită acum trei sfert de secol și nu a mai fost reabilitată de atunci. A sosit clipa să o transformăm într-un pod pietonal modern. Acum finalizăm un ultim pas important, aprobarea documentației și a indicatorilor, avem avizele necesare și trecem cu investiția în plenul Consiliului Local. Accelerăm pe cât putem procesul ca să lansăm licitația de proiectare plus execuție și să începem și aici lucrările”, declară viceprimarul Ruben Lațcău.

Pasarela Îndrăgostiților, construită în anul 1949, traversează Canalul Bega și servește drept legătură între Parcul Copiilor de pe malul drept și Parcul Regina Maria și intersecția bd. Corneliu Coposu cu str. H. Pestalozzi de pe malul stâng. În prezent, pasarela pietonală se află într-o stare avansată de degradare, iar experții au recomandat demolarea acesteia și construirea unei pasarele noi, care să îndeplinească cerințele de dimensiune și portanță necesare pentru circulația pietonală, conform reglementărilor în vigoare.

 Noua pasarelă va permite trecerea liberă a ambarcațiunilor de agrement sau transport public de persoane pe Canalul Bega și va fi construită dintr-o structură de oțel-beton, având o formă simplă și armonioasă. Ea va fi mai lată și mai spațioasă decât cea veche, va fi iluminată arhitectural și va avea puncte de belvedere lângă rampele de acces, astfel încât să nu restricționeze circulația pe pod. Accesul pe Pasarela Îndrăgostiților va fi închis complet începând cu data de 11.04.2023, din motive de siguranță, conform deciziei comisiei de circulație.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007755 (s)