News Flash:

Centrul Cultural Freidorf, mai aproape de reabilitare

22 Septembrie 2022
350 Vizualizari | 0 Comentarii
Centrul Cultural Freidorf

Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii in anul 2023, iar prin dosarul de candidatura s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructura culturala, unul dintre acestea fiind Cinematograful Freidorf, care se va transforma in „Centrul Cultural si Educational Freidorf”.
Proiectul de reabilitare a cinematografului si de schimbare a destinatiei in „Centru cultural si educational Freidorf” a fost depus in septembrie 2021 pentru finantare cu fonduri europene prin POR 2014-2020. Valoarea totala a contractului de finantare, semnat in martie 2022 a fost de de 2,3 milioane de lei, cu TVA inclus. In august 2022 a fost predata documentatia care cuprinde Proiectul Tehnic. In urma intocmirii Proiectului Tehnic, s-au modificat detaliile tehnice fata de expertiza tehnica care a stat la baza intocmirii Documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii (DALI), iar solutiile suplimentare care au fost necesare au generat o crestere a valorii de investitie. De asemenea, cresterea costurilor privind materialele si forta de munca a generat o modificare semnificativa a valorii obiectivului. Din actualizarea indicatorilor a rezultat o valoare totala de 3,3 milioane de lei, cu TVA inclus.
„Suntem la cateva luni distanta de a fi Capitala Europeana a Culturii si impingem, in continuare, proiectele orasului pentru infrastructura culturala. In Freidorf, lucram sa imbunatatim conditiile sociale, dar si sa aducem cultura in vietile oamenilor prin acest centru. Fiecare cartier poate avea viata lui culturala proprie, daca exista investitii care sa o porneasca, lucru care se reflecta in alocarea finantarii proiectelor culturale. Am finantat inclusiv aici evenimente prin Centrul de Proiecte”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.
Consiliul local a aprobat ieri, 20 septembrie 2022, noua valoare a proiectului, precum si cheltuielile aferente. Interventiile propuse prin proiect vizeaza investitii in reabilitarea si dotarea unei cladiri destinate utilizarii publice pentru servicii sociale si activitati culturale. In urma lucrarilor, viitorul Centru Cultural si Educational Freidorf, de pe str. Nicolae Andreescu nr. 97, va cuprinde: o cladire pe doua niveluri supraterane cu toate echipamentele si dotarile necesare. 
Centrul Cultural si Educational va oferi servicii de tip centru de zi pentru asistenta integrata: informare si consiliere psiho-sociala, consiliere familiala, consiliere vocationala, terapie ocupationala, educare si socializare, grupuri suport, servicii medicale de baza. Prioritate vor avea persoanele cu domiciliul/resedinta in zona Freidorf. 
Tot din domeniul reconversiei fostelor cinematografe mai fac parte si proiectele primariei referitoare la cinematografele:Timis,Fratelia, Dacia si Studio - primul cinema de arta al Timisoarei.
Cinematograful Victoria este primul dintre acestea care a fost redeschis deja, dupa finalizarea lucrarilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004800 (s)