News Flash:

A fost lansata licitatia pentru proiectarea eficientizarii energetice la Calderon

7 Septembrie 2022
223 Vizualizari | 0 Comentarii
calderon 1


Primaria Timisoara a depus cereri de finantare pentru reabilitarea energetica a 9 corpuri de cladiri de invatamant din oras, in valoare de aproape 60 de milioane de lei. Este vorba de trei proiecte de scoli care au fost depuse pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), Componenta 5 – Valul Renovarii. Institutiile de invatamant care vor beneficia de finantare sunt Colegiul Tehnic „Henri Coanda”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara si Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon”, avand mai multe corpuri de cladire.

Municipalitatea timisoreana a demarat licitatia pentru serviciile de proiectare in vederea realizarii obiectivului de investitie "Cresterea eficientei energetice prin reabilitare termica, constructii si instalatii la Liceul Teoretic J.L.Calderon”, str. Cornelia Salceanu nr.11”.

Proiectul prevede cel putin injumatatirea consumului de energie primara si a emisiilor echivalente de gaze cu efect de sera. Interventiile vizate sunt de inlocuire a sistemului de termoizolare, de schimbare a instalatiilor de incalzire si de imbunatatire a sistemului de monitorizare si control a energiei termice. Scoala va beneficia, de asemenea, de minim o statie de incarcare pentru vehicule electrice, cu o valoare maxima de 25 de mii de euro.

Prin aceasta investitie este vizata cresterea eficientei energetice a cladirii, prin realizarea unor lucrari de interventie care determina diminuarea consumurilor energetice si lucrari conexe; reducerea consumului de energie pentru incalzirea cladirilor publice cu efect asupra reducerii costurilor de intretinere cu incalzirea, diminuarea efectelor schimbarilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, cresterea independentei energetice prin reducerea consumului de combustibil utilizat la prepararea agentului termic.

Valoarea totala estimata a contractului de proiectare pentru J.L.Calderon este de 187.226 lei fara TVA, iar durata este de 20 de luni. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare:20.09.2022, ora 15.

Valoarea totala a proiectului este de 6,2 milioane de lei (cu TVA).
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004643 (s)