News Flash:

ANOFM anunță!

A fost lansată cea mai amplă platformă informatică de monitorizare și evaluare a educației și pieței muncii

20 Decembrie 2023
131 Vizualizari | 0 Comentarii


Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a anunțat lansarea platformei ReConect, cea mai extinsă platformă de monitorizare, anticipare și corelare a cererii cu oferta de pe piața muncii din România.

ReConect reprezintă o platformă informatică inovatoare ce integrează un mecanism complex de anticipare, monitorizare și evaluare a educației și pieței muncii. Scopul principal al acesteia este anticiparea nevoii de competențe de pe piața muncii și implementarea unui sistem eficient de monitorizare a inserției absolvenților proveniți din programele de educație și formare profesională.

Proiectul, dezvoltat de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, a beneficiat de o finanțare de aproximativ 4 milioane de euro din Fondul Social European. Platforma include trei componente esențiale, precum un mecanism de monitorizare a inserției absolvenților din învățământul preuniversitar și universitar, un sistem de anticipare a nevoilor de calificare pe termen scurt, mediu și lung și o structură de evaluare și monitorizare a politicilor publice legate de măsurile active și formarea profesională.

ReConect oferă, prin intermediul aplicațiilor informatice integrate, o perspectivă completă asupra traseului de la absolvire la integrarea pe piața muncii. Scopul este de a dezvolta politici publice care să asigure o aliniere optimă între cererea angajatorilor și oferta sistemului de educație.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a valorificat resursele oferite de Uniunea Europeană, contractând peste 1,2 miliarde de euro din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, consolidându-se astfel ca unul dintre cei mai importanți beneficiari POCU din România.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1347 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007709 (s)