News Flash:

Veste deloc bună pentru cei care călătoresc cu trenul

Prețul biletelor de tren a fost majorat

13 Decembrie 2023
132 Vizualizari | 0 Comentarii

CFR Călători aduce la cunoștință călătorilor că începând cu data de 12 decembrie 2023, tarifele din transportul feroviar public de călători au fost majorate cu indicele de inflație de 8,8%. Această actualizare a tarifelor se aplică în mod uniform de către toți cei șase operatori feroviari, inclusiv societatea națională și cei cinci operatori feroviari privați.

”Conform comunicării Autorităţii pentru Reformă Feroviară şi a prevederilor art. 17 din H.G. nr. 1453 /2022 pentru aprobarea contractelor de servicii publice pentru perioada decembrie 2022 – 11 decembrie 2032 în transportul feroviar public de călători care prevede că: “tarifele stabilite prin ordin al ministrului şi infrastructurii se actualizează anual cu indicele de inflaţie stabilit de Institutul Naţional de Statistică la data de 1 octombrie”, tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători vor fi actualizate prin majorarea cu indicele de inflaţie de 8,8%, începând cu data de 12.12.2023”, anunţă CFR Calatori.

Tarifele din transportul feroviar public de călători au fost actualizate, începând cu data de 12 decembrie 2023, cu indicele de inflație de 8,8%. Această măsură se aplică uniform de către toți cei șase operatori feroviari, inclusiv societatea națională și cei cinci operatori feroviari privați.

Conform declarației companiei de stat CFR Călători, această ajustare la indicele de inflație este în concordanță cu prevederile legislației în vigoare și are ca scop echilibrarea activității economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România. Aceasta vine în contextul creșterii prețurilor la materiale cu o pondere semnificativă în activitatea de transport feroviar, precum combustibil, energie, și piese.

Facilitățile de călătorie oferite de CFR Călători anterior acestei actualizări rămân valabile, compania menținând principiile de protejare a călătorilor care folosesc frecvent trenurile de persoane. Astfel, se continuă acordarea de reduceri de până la 50% la tariful integral pentru abonamentele destinate navetiștilor, reducerea de 90% pentru abonamentele și biletele pentru studenți, și gratuitatea la abonamentele și biletele pentru elevi.

Ofertele comerciale existente, cum ar fi reducerile pentru cumpărarea anticipată sau pentru călătoriile dus-întors, vor fi menținute pentru a asigura avantaje suplimentare călătorilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005430 (s)