News Flash:

Nu renunță la revendicări

Angajații Radio România continuă să protesteze, în București și în țară

18 Decembrie 2023
115 Vizualizari | 0 Comentarii

Angajații Radio România continuă protestele în București și în întreaga țară, exprimând nemulțumirea față de situația salarială precară cu care se confruntă majoritatea personalului din funcțiile de execuție.

Într-un context în care jurnaliștii, tehnicienii și regizorii câștigă la nivelul unui muncitor necalificat din alte instituții, iar Radio România se confruntă cu un val de pensionări care afectează funcționarea, ordonanța "trenuleț" agravează situația financiară a angajaților.

Sindicatul Salariaților din Radio România, cel mai mare sindicat din cadrul SRR, afiliat CulturMedia și CARTEL ALFA, solicită în numele membrilor săi și în sprijinul tuturor colegilor angajați:

Majorări salariale care să asigure un trai decent pentru angajați.
Este esențială implicarea Consiliului de Administrație în dialogul cu Guvernul și Parlamentul pentru obținerea unui buget adecvat necesităților reale.

Restabilirea demnității în statutul de angajat Radio România, prin implementarea unui plan de carieră care să permită evoluția profesională a salariaților.
Sindicatul solicită reprezentanților aleși ai salariaților în Consiliul de Administrație să susțină aceste solicitări în cadrul CA, având în vedere mandatul primit pentru reprezentarea intereselor angajaților.

În prezent, angajații SRR nu beneficiază de un plan de carieră, iar unii dintre ei nu au avut oportunitatea de a avansa profesional de ani de zile.

Respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă privind plata sâmbetelor, duminicilor și sărbătorilor legale, programarea angajaților pentru emisiuni live și nu înregistrări folosind timpul liber al acestora, promovând astfel un mediu de muncă legal.

Implicarea Consiliului de Administrație în dialog cu Parlamentul României și Guvernul pentru clarificarea statutului SRR, având în vedere prejudiciile continue aduse veniturilor angajaților de la eliminarea taxei radio, într-un cadru legal ambiguu pentru instituție.

Luni, 18 decembrie 2023, la ora 10:00, în fața sediului din București (strada General Berthelot 60-64) și în fața altor sedii din țară, angajații SRR au folosit pauza de masă pentru a aduce la cunoștința conducerii, publicului și factorilor politici decidenți aceste solicitări.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006735 (s)