News Flash:

Microbuze scolare insuficiente in Timis. Motivul? Operatorii sunt nemultumiti de decontare

2 Septembrie 2021
377 Vizualizari | 0 Comentarii
microbuze scolare

Mai este putin pana la inceperea anului scolar, dar in ceea ce priveste transportul elevilor, este un deficit de microbuze scolare in Timis. Inspectoratul Scolar Judetean cauta solutii, dar au intervenit si operatorii, care sunt nemultumiti de decontarea abonamentelor elevilor si anuleaza cursele.
 
 
Conform inspectorului scolar general al Timisului, mai sunt necesare microbuze in judet, in special pentru elevii care vin la liceu. In plus, microbuzele deja existente, folosite zilnic de cativa ani, necesita reparatii, iar operatorii economici sunt nemultumiti de decontarea transportului.

„In Timis avem 172 de microbuze scolare, insuficiente. Daca ne gandim ca aceste 172 sunt folosite, nu sunt noi, ci folosite zilnic, vreo 3-4 sunt din urma cu 15 ani. Ne-ar mai trebui la nivelul judetului vreo 20 de microbuze, dar conteaza si marimea lor, pentru ca una este sa fie cu opt locuri, iar noi am avea nevoie de opt cu 20 de locuri (…) Operatorii sunt nemultumiti de decontarea transportului si naveta elevilor. Nu sunt multumiti de bugetele de acolo. Este cert ca sunt curse care nu mai exista, pentru ca transportul elevilor navetisti erau transporturile la liceu si trebuie sa gasim solutii. Singura solutie ar fi data prin modificari legislative, propuse spre executiv”, spune Marin Popescu, inspectorul scolar general al Timisului.

Problema a fost ridicata si la nivel de Consiliu Judetean, pentru ca in Timis se fac doar o treime din cursele posibile. Vor fi discutii la nivelul institutiei pe tema transportului scolar.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006999 (s)