News Flash:

5 argumente stiintifice, care o sa te faca sa vrei un caine. Cainii ne fac mai buni, mai sanatosi si mai fericiti

29 Iunie 2018
732 Vizualizari | 0 Comentarii
caine

Cainele este un medicament universal. El este recomandat de la varsta de 0 ani pana la 100, practic nu are contraindicatii, iar printre efectele secundare se numara doar labutele murdare si multa, multa bucurie. Si cel mai interesant e ca il poti primi gratis, daca mergi sa-l ei de la azil.

Daca vei utiliza acest „medicament” cu un pic de iubire si grija, iata ce vei primi in schimb:

1. O viata fara stres

Cercetatorii australieni au realizat un experiment: la laborator au fost invitati cainii cu stapanii lor. Ei au fost conectati la niste dispozitive speciale de monitorizare si au fost separati cate unul in camera. Provocarea de a sta in niste incaperi goale si necunoscute a devenit destul de stresanta pentru ambele fiinte, astfel incat inima a inceput sa le bata mai rapid.

Dupa ce cainele si stapanul au fost pusi impreuna in aceeasi camera, ritmul lor cardiac a revenit la normal. Ceea ce a aratat ca oamenii si animalele lor creaza unii pentru altii o stare de siguranta, doar aflandu-se in preajma.

2. Copii sanatosi, cu o imunitate puternica

Nu certa cainele atunci cand aduce murdarie in casa: in asa fel se intareste sanatatea copilului tau. Sterilitatea exagerata in jurul bebelusului poate duce la aceea ca sistemul sau imunitar sa califice substantele inofensive drept o amenintare. In asa fel se dezvolta astma si alergia.

Copiii care locuiesc de mici impreuna cu animalele de companie sufera mult mai rar de aceste maladii si, in general, dau dovada de o imunitate mai buna: microbii de la caine ii calesc foarte bine.

3. O viata lunga

Cercetatorii din Coreea (da, da, tara in care carnea de caine se consuma, desi nu toti coreenii aproba acest obicei) au realizat un experiment. Timp de 40 de ani ei au studiat deprinderile a 7 mii de locuitori din orase si au stabilit: cainii reduc cu 17% mortalitatea precoce. Totul se datoreaza plimbarilor: cainii ii determina pe stapanii lor sa fie cu 66% mai activi.
4. O inima sanatoasa

Savantii au analizat datele despre sanatate a 3,5 milioane de oameni cu varsta cuprinsa intre 40 si 80 de ani. S-a dovedit ca oamenii, care au familie si un caine, sunt cu 15% mai putin supusi riscului de imbolnavire cu boli cardiovasculare. Iar cei singuratici chiar cu 33%.

Probabil, asta se explica prin faptul ca acesti oameni petrec mai mult timp la aer liber, fac mai multa miscare si sufera mai putin de stres.

5. O dispozitie buna si mai multa comunicare

In acest caz, nu e nevoie de nicio confirmare stiintifica. Fiecare proprietar de caine o sa confirme. In orice situatie dificila o sa fii ascultat, lins cu tandrete si ti se va pune capul pe genunchi.

Un sondaj a aratat ca 42% dintre posesorii de caini si-au facut noi prieteni datorita animalelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008415 (s)