News Flash:

11 terase din centrul Timisoarei vor fi ridicate. Dominic Fritz: Este vital sa avem o industrie a ospitalitatii vie

14 Decembrie 2021
344 Vizualizari | 0 Comentarii
centru TM

Primaria Timisoara a emis 11 dispozitii de ridicare a unor terase din centrul orasului. Dominic Fritz spune ca ar fi vorba despre terase „ale caror responsabili nu au respectat regulamentele in vigoare sau nu au cerut autorizatie deloc si care au fost atentionati si amendati in repetate randuri”. UPDATE. Viceprimarul Cosmin Tabara nu sustine inchiderea teraselor, vrea un regulament clar
 
 
„Am emis 11 dispozitii de ridicare a unor terase din zona zero a orasului, Piata Unirii si Piata Libertatii. Terase ale caror responsabili nu au respectat regulamentele in vigoare sau nu au cerut autorizatie deloc si care au fost atentionati si amendati in repetate randuri.

Spun de la inceput ca domeniul HoReCa este important pentru Timisoara ca oras turistic si Capitala Europeana a Culturii in 2023. Suntem mandri de centrul nostru istoric caruia ii dau viata, in fiecare zi, antreprenorii pasionati din industria ospitalitatii si clientii lor”, a spus Dominic Fritz pe Facebook.

Primarul Dominic Fritz spune ca „este vital pentru oras sa avem o industrie a ospitalitatii vie, trebuie sa ne asiguram ca toate regulile sunt respectate”, dar a constatat ca unii nu vor sa inteleaga.

„Sunt terase langa cladiri unde cade tencuiala pe clienti, altele s-au extins atat de mult incat nu mai lasa loc pentru evacuarea clientilor in caz de incendiu sau in alte situatii limita, unele au ocupat complet spatiul public si trebuie sa faci slalom printre scaune. Centrul arata dezordonat.

Am inteles ca este o perioada grea, ca aceasta industrie a fost grav lovita de pandemie si am sustinut-o prin reducerea taxelor de terase la o suma simbolica. Dar nu tolerez ca tocmai aceia care sunt, cumva, coactionari la centrul orasului, sa nu respecte regulile si sa faca concurenta neloiala antreprenorilor seriosi din industria ospitalitatii”, a conchis primarul Timisoarei.

UPDATE. Viceprimarul Cosmin Tabara nu sustine inchiderea teraselor, vrea un regulament clar
Cosmin Tabara crede ca pentru a schimba aspectul teraselor din centrul orasului ar fi necesar un regulament si „trebuie impuse conditii pentru a se incadra in acest regulament, precum si un termen pana la care sa se poata intra in concordanta”.

„Am dat o declaratie inca din februarie, nu vreau sa intru in conflict cu domnul primar, dar eu am o alta viziune. Eu cred ca bugetul local a fost atins anul asta prin faptul ca multi au fost incasati, desi au vrut sa plateasca, au functionat in decursul anului. Eu stiu ca sunt vreo 24 de terase, nu 11, care nu au primit avizul de functionare, s-au invocat faptul ca, ba ca nu poate sa treaca masina de pompieri, dar nu a am avut o solicitare de la ISU in acest sens. Eu cred ca daca se vrea schimbarea aspectului acestor terase, asa cum am spus in februarie, raman consecvent, trebuie prima data facut un regulament, trebuie impuse conditii pentru a se incadra in acest regulament, precum si un termen pana la care sa se poata intra in concordanta cu acest nou regulament. Pana atunci, lasa-i sa functioneze, ia-le banii pentru spatiul pe care il folosesc”, a spus Cosmin Tabara.

Viceprimarul mai spune ca „a fost un minus la buget de 300 si ceva de mii de euro pentru ca nu au fost incasate sumele de bani pentru acest an ori trebuie sa ne gandim ca aceste terase dau viata orasului in centru”.

„Nu s-au incasat banii pentru ca nu s-a prelungit avizul de functionare. Rolul nostru este sa rezolvam problemele, nu sa fugim de ele. Se puteau lua masuri pentru a functiona aceste terase, mai ales ca au trecut prin doi ani de zile grei. (…) Ideea este ca noi, PNL, nu sustinem inchiderea lor”, a conchis viceprimarul Timisoarei.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006226 (s)