News Flash:

In Baza Uszoda nu se poate la film, anunta Cosmin Tabara. „Nu poate sa-i fie schimbata destinatia, trebuie un SF”

14 Decembrie 2021
376 Vizualizari | 0 Comentarii
baza Uszoda

Timisorenii ar fi trebuit deja sa poata urmari filme la Baza Uszoda, daca ne luam dupa promisiunile primarului Fritz, care a prezentat inca din vara un proiect de transformare completa, dar amenajarile nici n-au inceput. Mai mult, baza nu poate fi transformata in spatiu multifunctional, asa cum vrea primaria, pentru ca spatiul are o destinatie clara, transmite viceprimarul Cosmin Tabara. Edilul crede ca este nevoie de un studiu de fezabilitate.
 
In vara, reprezentantii primariei au anuntat ca Baza Uszoda va gazdui spectacole si proiectii de film. Anuntul a fost facut de primarul Dominic Fritz, care spunea ca urmeaza reconversia aflata in paragina. S-au scos si 100 de tone de gunoaie, iar baza ar fi trebuit sa fie redeschisa „inca din aceasta vara”.

Viceprimarul Cosmin Tabara desfiinteaza insa ideea administratiei Fritz. Spune ca „nu poate sa-i fie schimbata destinatia”.

„Un proiect pe care l-am discutat si cu domnul primar si pe care trebuie sa-l prioritizam in anul urmator este Baza Uszoda, pentru care eu insist foarte mult. Acolo s-a incercat anul acesta o igienizare si s-a mers pe ea, in sensul de a construi ceva chestiuni de proiectare de filme, dar nu se poate face asa ceva, le-am atras atentia. Pentru ca, fiind baza sportiva, nu poate sa-i fie schimbata destinatia. Este doar o singura varianta, un studiu de fezabilitate pentru investirea unei sume de bani in ea, daca vrem sa o readucem la viata”, a explicat Cosmin Tabara.

Va fi unul dintre proiectele pentru viceprimarul care va „lupta la buget, la fel cum am luptat pentru Stadionul Lego, pentru ca este o baza care a fost folosita in Timisoara. Este un simbol ala orasului”.

Dupa 1990, Baza Uszoda, candva unul dintre cele mai puternice centre de natatie din Timisoara, a cazut in paragina. Autoritatile publice din ultimii 28 de ani nu s-au mai interesat de soarta bazei sportive. In urma cu opt ani, timisorenii au iesit in strada pentru a cere salvarea acesteia.

Ruina de langa Parcul Central a fost, pana in 2016, in proprietatea statului roman. Ministerul Educatiei o daduse in administrare Clubului Sportiv Scolar nr. 1 din Timisoara. Ceea ce a mai ramas din celebra baza a ajuns la primarie la inceputul anului 2016, cand fostul primar Nicolae Robu vorbea despre un proiect de amenajare. S-a ajuns apoi la discutii despre demolare, au existat noi proteste, dar in cele din urma nu s-a mai intamplat nimic cu celebra Uszoda, care se intinde pe 4.500 mp. Acum, noua administratie promite reconversia si redeschiderea, iar apoi un proiect amplu de reabilitare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005292 (s)