News Flash:

Al doilea tramvai Bozankaya ajunge la Timisoara. Prima garnitura iese pe traseu in aceasta seara

14 Decembrie 2021
323 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai

Al doilea tramvai produs de Bozankaya pentru Timisoara ajunge in oras in noaptea de luni spre marti. Urmeaza sa fie receptionat si apoi poate fi scos pe traseu. Primaria Timisoara a tinut ascunsa sosirea lui in oras si vrea sa-l prezinte odata cu inaugurarea primului mijloc de transport pe sine, care are loc marti. Tot marti seara iese pe traseu primul tramvai, ajuns in iunie la Timisoara.
 
 
Prima garnitura produsa in Turcia a ajuns in 25 iunie la Timisoara si va fi inaugurata marti dupa-amiaza, dupa ce a trecut toate testele, a fost omologata de AFER si receptionata de primarie. Dupa inaugurarea care se va face la Muzeul de Transport Corneliu Miklosi, tramvaiul turcesc va fi scos pe traseu, pe linia 1, conform reprezentantilor municipalitatii. Sursele Tion spun ca la ora 18 ar putea incepe sa circule.

Vineri, 10 decembrie, Primaria Timisoara anunta ca a dat comanda pentru urmatoarele 20 de tramvaie care vor fi produse de firma Bozankaya, in Turcia. Mijlocul de transport pe sine era deja pregatit si a plecat chiar la sfarsitul saptamanii trecute spre Romania. In mod normal, CNAIR ar fi trebuit sa anunte traseul transportului cu depasiri de mase si dimensiuni, programat pentru perioada 10-19 decembrie, pe traseul Giurgiu – Jilava – Craiova – Drobeta-Turnu Severin – Orsova – Caransebes – Lugoj – Timisoara.

„Termenul de livrare prevazut este octombrie 2023, insa municipalitatea a cerut urgentarea acestui termen. Frecventa cu care vor fi livrate noile garnituri va fi lunara, ajungand la doua tramvaie pe luna in primavara anului 2022, conform producatorului”, transmitea, vineri, Serviciul Comunicare din cadrul PMT.

Va reamintim, Primaria Timisoara cumpara 21 de tramvaie de la turci, cu 11,58 de milioane de lei bucata. Fiecare mijloc de transport pe sine are 29,95 metri lungime, 2,40 metri latime si o capacitate pentru 200 de calatori, din care 48 de locuri pe scaune, conform documentatiei PMT. Autonomia unui tramvai trebuie sa fie, conform caietului de sarcini de la licitatie, de 63 de kilometri, asigurata printr-o sursa de furnizare a energiei electrice, montata pe tramvai.

Contractul cu turcii de la Bozankaya a fost semnat in 26 iulie 2019, de fosta administratie a orasului. Era pentru cel putin 16 tramvaie noi, iar valoarea lui avea 185,3 milioane de lei. O garnitura costa 11,5 milioane de lei cu tot cu TVA. Fostul primar Nicolae Robu a anuntat apoi ca se doreste cumpararea a cel putin 21 de tramvaie, cu bani europeni. Au fost semnate si contractele pe fonduri europene, astfel ca Timisoara va avea, in prima faza, 21 de garnituri noi. 80% din suma necesara vine de la UE. Valoarea investitiei este de 243.324.506 lei, cu TVA inclus.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005780 (s)