News Flash:

Primul tramvai Bozankaya e gata sa iasa in trafic. S-a dat comanda pentru livrarea celorlalte 20 de garnituri

13 Decembrie 2021
369 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai

Omologarea si receptia primului tramvai turcesc al Timisoarei, produs de firma Bozankaya, s-a finalizat cu succes, anunta reprezentantii primariei. Va fi inaugurat marti, iar dupa aceea va fi pus in circulatie. Dominic Fritz a semnat comanda pentru livrarea urmatoarelor 20 de tramvaie si a transmis ca va circula saptamana viitoare.
 
Primul tramvai nou care a ajuns la Timisoara a fost omologat si receptionat cu succes, transmit oficialii Primariei Timisoara, astfel ca primarul Dominic Fritz a dat comanda si pentru celelalte 20 de garnituri care vor fi produse in Turcia cu fonduri europene.

„Modelul, care va fi operational de saptamana viitoare, a necesitat omologare la nivel european, in cadrul contractului semnat intre primarie si producator. Aceasta etapa a fost finalizata cu succes, iar contractul stipuleaza ca primaria sa continue achizitia celorlalte 20, din totalul de 21 de tramvaie”, transmite Serviciul Comunicare al PMT intr-un comunicat de presa.

Prima garnitura produsa in Turcia a ajuns la Timisoara in 25 iunie si a fost descarcata pe sine in zona Catedralei Mitropolitane. A trecut cu succes toate probele, astfel ca tramvaiul va fi inaugurat marti, la Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi. Marti seara ar fi programat sa faca si primele curse pe linia 1, a declarat Dominic Fritz, vineri dimineata, la Radio Timisoara.

Intrebat de reporterii Tion cand va avea loc inaugurarea si cand va circula noul tramvai, viceprimarul Ruben Latcau a spus ca „saptamana viitoare la sfarsit va intra in circulatie”.

Doua tramvaie/luna
Primaria a semnat vineri, 10 decembrie, comanda pentru livrarea urmatoarelor 20 de tramvaie care vor fi produse in Turcia.

„Termenul de livrare prevazut este octombrie 2023, insa municipalitatea a cerut urgentarea acestui termen. Frecventa cu care vor fi livrate noile garnituri va fi lunara, ajungand la doua tramvaie pe luna in primavara anului 2022, conform producatorului”, mai spun reprezentantii PMT.

Primaria Timisoara cumpara 21 de tramvaie de la turci, cu 11,58 de milioane de lei bucata. Fiecare mijloc de transport pe sine are 29,95 metri lungime, 2,40 metri latime si o capacitate pentru 200 de calatori, din care 48 de locuri pe scaune, conform documentatiei PMT. Autonomia unui tramvai trebuie sa fie, conform caietului de sarcini de la licitatie, de 63 de kilometri, asigurata printr-o sursa de furnizare a energiei electrice, montata pe tramvai.

Contractul cu turcii de la Bozankaya a fost semnat in 26 iulie 2019, de fosta administratie a orasului. Era pentru cel putin 16 tramvaie noi, iar valoarea lui avea 185,3 milioane de lei. O garnitura costa 11,5 milioane de lei cu tot cu TVA. Fostul primar Nicolae Robu a anuntat apoi ca se doreste cumpararea a cel putin 21 de tramvaie, cu bani europeni. Au fost semnate si contractele pe fonduri europene, astfel ca Timisoara va avea, in prima faza, 21 de garnituri noi. 80% din suma necesara vine de la UE. Valoarea investitiei este de 243.324.506 lei, cu TVA inclus.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005119 (s)