Ceapa are actiuni anti-alergice si anti-inflamatorii, fiind bogata in nutrienti si antioxidanti.
Ceapa este cunoscuta de mai mult de 5 mii de ani si este considerata un aliment functional, avand nutrienti si substante capabile sa previna si sa minimizeze o serie de boli, cum ar fi diabet, hipertensiune, si probleme cardiace.
Mai mult de atat ceapa este bogata in fier, potasiu si fibre. De asemena, are actiune anti-alergica si anti-inflamatoare, pe langa beneficiile pe care le aduce pielii siparului.
Afla mai multe despre beneficiile cepei si include-o in dieta ta zilnica!
Ceapa este bogata in:
fosfor – responsabil pentru asigurarea energiei din organism;
potasiu – ajuta la controlul tensiuni arteriale;
magneziu – promoveaza relaxarea;
fibre – ajuta functia intestinala;
inulina – bacterie care ajuta la mentinerea bacteriilor bune din intestin si promoveaza imbunatatirea imunitatii;
alicina – substanta ce functioneaza impotriva cancerului, atibacteriana, antimicrobiana si cu proprietati antiinflamatorii.
Ceapa – 10 beneficii pentru sanatate
1. Reduce nivelul de zahar din sange, astfel consumul este recomandat diabeticilor;
2. Reduce nivelul colesterolului si a bolilor cardiovasculare;
3. Scade tensiunea arteriala;
4. Ajuta la prevenirea riscului de tromboza;
5. Reduce simptomele racelii, gripei si a infectiilor virale;
6. Fiind un aliment bogat in vitamin A, C si E, ceapa are de asemnea, beneficii pentru piele si par.
7. Previne radicalii liberi aducand beneficii pielii – efect anti-imbatranire.
8. Este un antiseptic puternic, care protejeaza pielea de acneee.
9. Previne caderea parului si stimuleaza regenerarea.
10. Revitalizeaza parul, da stralucire, si mentine parul curat mai mult timp.
Comentarii (0)