News Flash:

Zilele UMF Timisoara

22 Noiembrie 2013
1440 Vizualizari | 0 Comentarii
Joi, 21 noiembrie, cu prilejul deschiderii Zilelor Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara, (21 –22 noiembrie) prof. univ. dr. Marius Raica, rectorul UMF Timişoara, a atras atenţia că, din păcate, nu se va putea stopa exodul medicilor în străinătate, dar speră ca absolvenţii universităţii din capitala Banatului să nu plece cu toţii dincolo.
“Sperăm că absolvenţii noştri să nu îngroaşe prea mult randul celor peste 14.000 de medici care au plecat să lucreze în alte ţări. Sigur că nu putem stopa acest fenomen. Cert e că la admitere am avut o concurenţă care ne permite să spunem că s-a făcut o selecţie a valorilor. Sperăm că o parte dintre aşteptările studenţilor să fie împlinite”, a declarat prof. Raica.
Cu acest prilej, de la ora 10, a fost inaugurat Centrul de formare şi cercetare interdisciplinară – Facultatea de Farmacie. Rectorul UMF Timişoara, prof. univ. dr. Marius Raica, a prezenta Raportul privind starea universităţii, iar de la ora 11, au fost acordate premii de merit pentru cadrele didactice şi studenţi. De la ora 12 a avut loc sesiunea ştiinţifică “Tendinţe în educaţia medicală europeană”. De asemenea, în Sala Iagnov, s-a desfăşurat un simpozion de medicină moleculară. Seara, la Filarmonica Banatul Timişoara, participanţii au asistat la un concert susţinut de Marcel Pavel. In Sala Senatului, vineri, 22 noiembrie, de la ora 9, debutează Conferinţa internaţională “Actualităţi în Ortopedie şi Traumatologie”, în organizarea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Ortopediei şi Traumatologiei în Timişoara şi judeţul Timiş, preşedinte prof. univ. dr. Dan V. Poenaru, şeful Clinicii II Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Conferinţa este urmată, la ora 12, de ceremonia de acordare a înaltului titlu de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Alexandr Laka, de la Universitatea Prieteniei Popoarelor din Moscova, Federaţia Rusă. Cu prilejul Zilelor UMF Timişoara, are loc Turneul de şah “Memorial Pius Branzeu” (20 –26 noiembrie, la Club Hyperion” cămin I Medicină, precum şi Cupa Medicinei la tenis de masă (21 –22 noiembrie). Pe durata celor două zile, sunt deschise expoziţia de carte a Editurii “Victor Babeş”, în sala de lectură a bibliotecii şi expoziţia de aparatură, tehnică şi furnizori de servicii medicale, în sala de sport. Ziuadevest.ro

prof raica marius raica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008220 (s)