News Flash:

Un proiect de modernizare a caii ferate afectează circa 5.000 de locuitori din Deva

21 Noiembrie 2013
2094 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria Deva solicită Ministerului Transporturilor găsirea unei modalităţi prin care în proiectul de modernizate a liniei feroviare Nădlac-Arad-Deva-Simeria să fie prevăzută menţinerea actualelor pasaje peste calea ferată, desfiinţarea acestora urmând să afecteze circa 5.000 de oameni.

Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, a declarat miercuri că fosta conducere a Primăriei Deva a fost de acord să renunţe la actualele treceri peste calea ferată, fără ca autorităţile de la acea vreme să ţină cont că vor bloca accesul spre oraş al unui întreg cartier. 

'Toată zona Grigorescu este afectată. Şi acum se trece greu peste liniile ferate din cauza traficului feroviar din gara Deva. Dacă se desfiinţează actualele treceri peste calea ferată şi se mută în alte locuri, nu ştim cum vor mai ajunge în oraş oamenii care locuiesc acel cartier', a spus Tiberiu Balint. 

El a prezentat mai multe procese verbale semnate de fostul primar Mircia Muntean, prin care acesta era de acord cu proiectantul şi cu renunţarea la actualul amplasament al trecerilor peste calea ferată şi accepta construirea altora noi, dar la distanţe mari de drumurile pe care le folosesc, în mod obişnuit, locuitorii din cartierul Grigorescu.

'Împreună cu Primăria Deva am făcut o adresă către Ministerul Transporturilor, în care explicăm situaţia apărută. Sperăm ca proiectul de reabilitare al căii ferate să fie schimbat, altfel va trebui să găsim soluţii pe plan local pentru a finanţa construirea unor pasaje pe care să le folosească oamenii', a afirmat Tiberiu Balint.

Proiectul de reabilitare a căii ferate care trece prin Deva este finanţat din fonduri europene, lucrările de construcţie fiind prevăzute să înceapă anul viitor. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1814 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006231 (s)