News Flash:

Mitropolitul Banatului, Inaltpreasfintitul dr. Nicolae Corneanu, implineste astazi 90 de ani. Transmite-i un mesaj de felicitare!

21 Noiembrie 2013
1249 Vizualizari | 0 Comentarii
Inaltpreasfin itul dr Nicolae Corneanu
Inaltpreasfinţitul dr. Nicolae Corneanu, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, împlineşte astăzi, 21 noiembrie, 90 de ani. „Ziua de astăzi reprezintă un eveniment deosebit, căci marchează o anumită perioadă a vieţii mele. Cu emoţie vă doresc tuturor să ajungeţi această frumoasă varstă şi vă mulţumesc că v-aţi gandit să fim împreună, urandu-vă numai bine, spor în toate şi Harul Domnului nostru Iisus Hristos să fie pururea cu noi toţi”, le-a spus IPS Nicolae Corneanu celor veniți la Mitropolie să îl felicite. Vineri va avea loc o ceremonie aniversară, în cadrul căruia va fi lansat un volum ce îl omagiază pe venerabilul Inalt Ierarh al Banatului. Clericii şi credincioşii din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei, împreună cu Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei i-au urat Inaltpreasfinţiei Sale ani mulţi şi binecuvantaţi, cu arhipăstorire rodnică, spre slava lui Dumnezeu şi spre binele sfintei Sale Biserici. Miercuri, 20 noiembrie, de la ora 13:00, preoţii slujitori de la Catedrala mitropolitană și colaboratorii Centrului eparhial l-au felicitat pe Inaltpreasfinţitul dr. Nicolae Corneanu la reşedinţa mitropolitană din Timişoara.
„Suntem prezenţi cu emoţie în suflet şi cu bucurie la acest eveniment aniversar toţi membrii Permanenţei Consiliului Eparhial în frunte cu Preasfinţitul Paisie Lugojanul şi colaboratori de la oficiile protopopeşti, de la sfintele mănăstiri şi de la Catedrala mitropolitană, dar şi ceilalţi fraţi şi surori de la Centrul eparhial, mulţumindu-vă, Inaltpreasfinţite Părinte Mitropolit, pentru dragostea ce ne-o arătaţi, pentru rodnicile împliniri în ogorul Domnului şi mai ales pentru, modul minunat în care aţi ştiut întotdeauna să vă apropiaţi de oameni, de sufletul, nevoile şi aspiraţiile lor. Este un moment important în viaţa Inaltpreasfinţiei Voastre, dar şi în viaţa eparhiei noastre, pentru că Bunul Dumnezeu v-a hărăzit aceşti mulţi ani de viaţă, închinaţi slujirii Bisericii şi credincioşilor în această de Dumnezeu păzită eparhie a Mitropoliei Banatului, din care 52 de ani ca episcop şi mai ales ca Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului. In această înaltă demnitate aţi slujit „cu timp şi fără timp” la altarul Bisericii noastre dreptmăritoare pe plan pastoral-misionar, teologic şi ştiinţific, ecumenic şi (…) Vă mărturisim că toţi colaboratorii prezenţi am avut multe de învăţat de la Inaltpreasfinţia Voastră în aceşti ani, spre a deveni buni slujitori ai lui Dumnezeu, ai Bisericii şi ai credincioşilor. Toţi cei prezenţi astăzi aici, în frunte cu Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Vă aducem acum cuvant de aleasă felicitare, prinos de cinstire şi de filială dragoste, rugand pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască încă mulţi şi binecuvantaţi ani de viaţă, spre binele Bisericii noastre şi al credincioşilor pe care îi arhipăstoriţi”, a rostiv preotul Ionel Popescu, vicar eparhial, în cuvantul de felicitare.
Vineri, 22 noiembrie, de la ora 10:30 în sala festivă a Mitropoliei Banatului va avea loc o ceremonie aniversară, în cadrul căreia va fi lansat un volum omagial.
Născut la 21 noiembrie 1923 în Caransebeş, într-o familie preoţească (unchiul său Cornel Corneanu a fost secretarul episcopului Miron Cristea, iar tatăl preot la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Caransebeş), Nicolae Corneanu a urmat cursurile şcolii elementare şi pe cele liceale la Caransebeş (1934-1942), apoi a studiat la Facultatea de Teologie din Bucureşti, între anii 1942 și 1946. In 30 iunie 1949 și-a susţineut teza cu titlul: <<Viaţa şi petrecerea Sfantului Antonie cel Mare. Inceputurile monahismului creştin pe Valea Nilului>>. In anul 1960 a fost hirotonit preot de către Patriarhul Teoctist, pe atunci episcop-vicar patriarhal, iar la 15 decembrie acelaşi an Colegiul Electoral Bisericesc l-a ales episcop al Aradului, Ienopolei şi Hălmagiului. A fost hirotonit arhiereu în biserica „Sfantul Spiridon Nou” din Bucureşti, în 15 ianuarie 1961, de către patriarhul Justinian. In 17 februarie 1962, acelaşi Colegiu Electoral al Patriarhiei Romane l-a în scaunul vacant de Arhiepiscop al Timişoarei şi Caransebeşului şi Mitropolit al Banatului, păstorind de atunci, luminos, drept și iubit de credincioși cum puțini s-au mai învrednicit a fi. Tion.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1388 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005438 (s)