News Flash:

Zi tragica pe litoral! Trei persoane au murit in valuri

22 August 2018
691 Vizualizari | 0 Comentarii
salvamar

Marea Neagra continua sa faca victime in acest sezon.Trei oameni si-au pierdut marti viata pe litoral si cateva zeci au fost salvati in ultimul moment.

Salvamarii se plang ca se lupta cu morile de vant, atata vreme cat turistii ignora avertismentele si steagurile rosii arborate care interzic scaldatul. Zilnic, sute de oameni isi pun vietile in pericol. In sudul litoralului este arborat steagul rosu, din cauza curentilor extrem de puternici.

Barbatul de 40 de ani a fost scos din valuri in dreptul plajei de la Costinesti. Zeci de minute s-au chinuit medicii de la SMURD sa-i salveze viata. Din pacate, organismul sau a cedat si astfel s-a ajuns la 19 turisti morti pe litoral, trei doar marti. Unul in Mamaia, unul la Costinesti si altul la Olimp.

Martor: “A strigat ajutor, l-a luat curentul. L-am auzit noi strigand si baiatul a plecat dupa el. A durat, a durat jumatate de ora pana l-au adus la mal. El a plecat singur, pe furtuna nu se pleaca se stie asta, e necazul lui.”

Doctor Radauti Catalin: “Am fost solicitati pentru un pacient inconstient, cu stop-cardio respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare 70-80 minute, dar fara succes, din pacate am fost nevoiti sa declaram decesul”.
Multi turisti nu inteleg riscurile la care se expun si ignora avertismentele salvatorilor si steagurile arborate de acestia. Potrivit legii, salvamarii nu ii pot opri pe turisti sa intre in mare, chiar daca este extrem de periculos.

Zanfir Florin Viorel, salvamar: “De obicei nu ne asculta, sunt inconstienti, isi pun viata in pericol, nu asculta.”

Reporter: “Ati facut interventii, va asculta oamenii?”

Stanciu Cosmin Alin, salvamar: “Nu prea asculta, in ziua de astazi sunt salbatici.”

Sunt insa si turisti care au inteles ca o baie in mare nu merita o viata, iar cand sunt curenti puternici sau valuri periculoase prefera sa stea la malul marii.

Turist: “Este arborat steagul rosu .. da si cel galben. Asta inseamna ca nu trebuie sa intri. Da de asta stau si aici”.

Turista: “Nu stiu sa inot, mai bine stau aici pe plaja decat sa ma avant”

Cei care salveaza vieti pe litoralul romanesc cer de ani buni instituirea unor amenzi pentru turistii care ignora avertismentele autoritatilor.

Salvamarii din nordul si sudul litoralului anunta ca au adus la mal sute de persoane doar in ultimele 24 de ore.

Cele mai mari probleme au fost in sudul litoralului, la Eforie, Costinesti si Olimp. Zona este cunoscuta ca fiind periculoasa, iar in momente ca acestea, cand sunt si curenti puternici, riscurile sunt mult mai mari.

Curentii de larg apar imediat dupa furtuni, iar in apropierea tarmului actioneaza precum o turbina. Absorb catre larg tot ceea ce este la suprafata apei

Degeaba se lupta insa cu sutele de turisti care nu inteleg ca isi pun viata in pericol.

STIRILEPROTV.RO


salvamarii mamaia costinesti olimp
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006629 (s)